Kurtulmuş'tan Abdulhamit Gül iddialarına yanıt: Haksız, yanlış, art niyetli bir yorum

"Sürece nasıl gelindi, bilmiyorum. Bakanların kimler olacağı konusu Cumhurbaşkanı’nın takdiridir"

Fotoğraf: Twitter / @abdulhamitgul

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, siyaseten yakın olduğu bilinen Abdulhamit Gül’ün Adalet Bakanlığı görevini bırakmasının kendisine yönelik bir mesaj olduğu iddiasını “Son derece haksız, yanlış, art niyetli bir yorum. Katılmam mümkün değil” diyerek yorumladı.

Hürriyet’ten Hande Fırat kabinede yaşanan son gelişmelerle ilgili olarak Kurtulmuş’la bir görüşme yaptı.

Buna göre Kurtulmuş, “Abdulhamit Gül’ün neden görevden affını istemesinin kendisine yönelik olduğu iddiasını” şöyle değerlendirdi:

Son derece haksız, yanlış, art niyetli bir yorum. Katılmam mümkün değil. Sürece nasıl gelindi, bilmiyorum. Bakanların kimler olacağı konusu Cumhurbaşkanı’nın takdiridir. Abdulhamit Gül uzun yıllar siyaset yaptığım çok değerli bir arkadaşım. 15 Temmuz sonrası süreçte yargıdaki yanlışlarla ilgili ciddi mücadele yürüttü. Ayrıca insan hakları eylem planı, yeni anayasa çalışmaları ve demokratik adımlar konusunda da ciddi çalışmaları oldu. Abdulhamit Gül nasıl bir istikamette idiyse, Bekir Bozdağ da aynı istikamet ve fikriyatta olduğuna güvendiğim değerli bir arkadaşımdır.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Söyledikleri hukuk devletinin temel prensipleri”

Kurtulmuş, Gül’ün bakanlık görevinde kamuya açık yaptığı son konuşmada “Hukuk devletinde haysiyet cellatlığı, itibar suikastı olmaz. FETÖ’vari anlayış ve uygulamaların gerçekleştirilmemesi yönünde tedbir alınması en esaslı görevlerden biridir” şeklindeki ifadeleri sorulunca “Abdulhamit Gül bu sözleri hangi kontekste söyledi bilmiyorum. Ancak söylediği sözler hukuk devletinin temel prensiplerindendir” dedi.

“Temmuz ayında ilave zam gündemde”

Ekonomideki gelişmeleri de değerlendiren Kurtulmuş, şunları söyledi:

Döviz kurunun birkaç ay sonra daha aşağıya geleceğine inanıyorum. Belirsizlik ortadan kalktı. İstikrar ve güven ortamıyla üretim artacaktır. Kısa vadede vatandaşın etkilenmemesi için maaşlarda düzenleme yapıldı. Temmuz ayında da ilave zam gündemde. Aralık ayının olumsuz baz etkisi mart sonundan itibaren sona erecektir. Tarımda bereketli bir yıl bekleniyor. Yaz aylarından itibaren fiyatlarda düşüş olacaktır.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU