Prens Harry ve Meghan Markle: Spotify'a endişelerimizi ilettik

Çift "bu halk sağlığı krizinin ele alınmasını sağlamak için" platformun değişiklikler yapmasını umduklarını söyledi

Prens Harry ve Meghan Markle'ın açıklaması çiftin Spotify'la anlaşmasını sonlandırabileceğine yönelik tartışmaları beraberinde getirdi (Reuters)

Prens Harry ve Meghan Markle, Joe Rogan'ın podcast'i aracılığıyla "dezenformasyona" ev sahipliği yaptığı için Spotify'ı eleştirdi. Şirketle 18 milyon sterlin (yaklaşık 326 milyon TL) değerinde olduğu bildirilen bir anlaşması olan çift pazar (30 Ocak) açıklama yayımlayarak müzik platformunun patronlarıyla endişeleri hakkında konuştuklarını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Rogan, Kovid-19 aşısı hakkındaki tartışmalı görüşleri nedeniyle ağır bir şekilde eleştiriliyor ve pek çok kişi, onun The Joe Rogan Experience adlı popüler podcast'ini asılsız bilgileri yaymak için kullandığını söylüyor.

Müzisyen Neil Young bu hafta Spotify'dan şarkılarını platformdan kaldırmasını isteyerek Rogan'a ve görüşlerine karşı çıkma hamlesine öncülük etti. Crazy Horse'un gitaristi Nils Lofgren ve Joni Mitchell da aynı şeyi yaptı.

Harry ve Meghan yaptıkları açıklamada Nisan 2021'den bu yana Spotify'ın bu tür bilgileri barındırma kararına karşı çıktıklarını söyledi.

Harry ve Meghan, "[Çiftin kâr amacı gütmeyen kuruluşları] Archewell'in kuruluşundan bu yana küresel asılsız bilgi krizini anı anına ele almak için çalıştık" dedi.

Yüz milyonlarca kişi her gün asılsız bilginin ve dezenformasyonun ciddi zararlarından etkileniyor.

Kurucu ortaklarımız platformdaki Kovid'e dair asılsız bilgilerin, hepsi çok gerçek olan, sonuçları hakkındaki endişelerini Spotify'daki partnerlerimize geçen nisanda ifade etmeye başladı.

Bu halk sağlığı krizinin ele alınmasını sağlayacak değişikliklerin platformda yapılmasını temin etmek amacıyla Spotify'a endişelerimizi ifade etmeye devam ettik.

Spotify'ın bu konuyla ilgileneceğini umuyoruz ve çalışmalarımızı olduğu gibi birlikte sürdürmeye kararlıyız.

 

spotify.jpg

Joe Rogan, Kovid-19 aşısıyla ilgili asılsız bilgilerin yayılması nedeniyle Spotify'da tepkiye neden oldu (The Joe Rogan Experience/Spotify)

 

Çiftin açıklaması, Young'ın ültimatomundan sonra geldi. Young, açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı:

Spotify'a tüm şarkılarımı platformlarından kaldırmak istediğimi hemen BUGÜN bildirmenizi istiyorum… Ya Rogan'a ya da Young'a sahip olabilirsiniz. İkisine birden değil.

Young, Rogan'ın podcast'inin Kovid-19 aşıları hakkında "asılsız bilgiler" yaydığını ve bu bilgilerin "onların yaydığı dezenformasyona inananların muhtemelen ölümüne neden olacağını" söylemişti.

The Independent yorum almak için Spotify'la temasa geçti ancak henüz yanıt alamadı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU