AK Partili Zengin: Osman Öcalan TRT'ye çıkmamalıydı, bunun bir bedeli var

Osman Öcalan’ın seçim öncesi TRT’ye röportaj vermesine AK Parti’den de eleştiri geldi. Grup Başlanvekili Özlem Zengin, “Nihayetinde bunun bir bedeli var. Başka haber kanalları istiyorsa bunu yapabilir ama TRT yapmamalıdır, takipçisi olacağız” dedi

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin

İmralı adasındaki yüksek güvenlikli cezaevinde hükümlü bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan’ın kardeşi Osman Öcalan’la TRT’nin yaptığı röportaj TBMM Genel Kurulu’nda tartışıldı.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu, TRT’nin yaptığı Öcalan röportajıyla ilgili kamuoyunu rahatlatacak bir açıklama yapılmadığını söyleyerek, "Bir seçimde milli uçak, öbür seçimde milli otomobil, bu seçimde de milli teröristimiz oldu" diye konuştu.

"Tüm siyasi partiler teröre mesafe koymalı"

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ise, "Meclisin içinde ya da dışında Kandil'den, İmralı'dan gelen mesajı reddeden bir partiyiz fakat günün sonunda bu açıklamaların toplum huzurunda bir tesiri var. Buradan yola çıktığımızda AK Parti ve MHP, terörle kati şekilde mesafesi olan, mücadele eden siyasi partiler. Tüm partilerin de böyle olması gerektiğine inanıyoruz" dedi.

Osman Öcalan'ın TRT 'ye çıkarılması için "Olmaması gereken bir şeydir. Haber yayıncılığı bu şekilde olmaz" diyen Zengin'in sözleri şöyle: 

TRT ile alakalı konuda bir yayıncı programlarına isim davet ederken kademe kademe herkesten izin almaz. Böylesine önemli bir konuda bence muhakkak sormalıydı. Kim, nerede, nasıl, kırmızı bültenle aranan bir kişiyle röportaj yaptı? Bunu ben de öğreneceğim, öğrenmek isterim. Nihayetinde bunun bir bedeli var. Buradan bakıldığında bu parti içinde hiç kimse bunun normal olduğunu asla iddia edemez. Olmaması gereken bir şeydir. Haber yayıncılığı bu şekilde olamaz. TRT, kırmızı bültenle aranan birine mikrofon uzatamaz. Belki başka haber kanalları istiyorsa bunu yapabilir ama TRT bunu yapmamalıdır. Bu nedenle biz de bu konunun takipçisi olacağız.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU