Ahmet Hakan: Geri adımların en güzelidir bu

"Bunun adı geri adımsa... Ne şahane bir geri adımdır bu! Bunun adı pişmanlıksa... Ne harika bir pişmanlıktır bu!"

Fotoğraf: YouTube

Hürriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sanatçı Sezen Aksu’yu eleştirirken kullandığı “O dilleri yer geldiğinde koparmak bizim görevimizdir” şeklindeki ifadelerinden “geri adım attığını” belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hakan, bugünkü köşe yazısında Erdoğan’ın önceki gün bir canlı yayında kullandığı ““Benim hitabımın muhatabı Sezen Aksu değildir. Sezen Aksu Türk müziğinin önemli bir ismidir. Şarkılarıyla milletimizin duygularına tercüman olmuş bir sanatçımızdır” şeklindeki ifadeleri hatırlattı ve şunları yazdı:

Bunun adı geri adımsa... Ne şahane bir geri adımdır bu! Bunun adı durumu açıklığa kavuşturmaksa... Ne güzel bir açıklığa kavuşturmadır bu! Bunun adı pişmanlıksa... Ne harika bir pişmanlıktır bu! Bunun adı bir tür özürse... Ne muhteşem bir özürdür bu!

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Sezen her an yeniden sazan olabilir” diyen Hakan, şu ifadeleri de kullandı:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geri adım atmasıyla... Sezen Aksu olayı yaşandı bitti saygılı ya da saygısızca. Şimdi benim korkum şu: Bir haftadır “Sezen’im... Aksu’m... Sen bizim her şeyimizsin... Sen Türkiye’sin...” diye lügat paralayanlar...  “Sen zaten yetmez ama evetçinin tekiydin... Sazandın” falan diye... Laf saydırmaya başlarlarsa... Eyvah ki eyvah!

Ne olmuştu?

Türkiye’nin en üretken isimlerinden olan Sezen Aksu’nın yıllar önce çıkardığı bir şarkıdaki “Binmişiz bir alâmate / gidiyoruz kıyamete / Selam söyleyin o cahil / Havva ile Adem'e” şeklindeki sözleri bir grup tarafından hedef alındı. İktidarın üst düzey isimleri de Aksu’ya tepki gösterirken Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan “dil koparmalı” bir açıklama geldi. 

Erdoğan, Çamlıca Camisi’nde imamın elinden mikrofonu alarak “O dilleri yeri geldiğinde koparmak bizim görevimizdir" şeklinde bir ifade kullandı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, bazı medya kurumlarına Erdoğan’ın bu sözleri kullandığı görüntüleri yayımlamama talimatı verildi. Ancak sosyal medyada yayılan bu ifadeler Erdoğan’a karşı eleştiri sebebi oldu. Erdoğan en son olarak bir canlı yayında sözlerinin muhatabının Sezen Aksu olmadığı görüşünü dile getirdi.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU