Erdoğan: İstanbul’a yakışmayacak görüntüler ortaya çıktı, bu basiretsizliktir

Erdoğan, İstanbul’da kar yağışında yaşananları “tam bir basiretsizlik” olarak tanımladı

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İstanbul’a yakışmayacak görüntüler ortaya çıktı, bu basiretsizliktir” dedi .

NTV - Star TV ortak canlı yayına katılan Erdoğan, İstanbul’da kar yağışında yaşananları “tam bir basiretsizlik” olarak tanımladı.

Erdoğan, "Ne yazık ki daha önceki uygulamaları bile devam ettiremeyen bir yönetim elinde İstanbul. Biz, İstanbul'umuzu kaderine terk edemeyiz” diye konuştu.

İstanbul'daki olumsuz hava koşulları hakkında değerlendirmede bulunan Erdoğan şunları söyledi:

 03.00'e kadar takip ettim, arkadaşlarımla irtibat halinde oldum kara yollarındaki çalışmaları koordine ederek izledim.  Bu tam anlamıyla basiretsizliktir. Kar yağdıktan sonra tedbir alamazsınız. Kış mevsimine girerken bütün tedbirlerinizi almalısınız.

"İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere muhalefet belediyelerine genel bütçeden aktarılan paylar, 2019'dan bu yana aşağı yukarı 2 kat artırılmıştır” diyen Erdoğan, “Kimseyi engellemiyoruz. Onlar kendi beceriksizlikleri, kötü yönetimleri, yanlış tercihleri sebebiyle belediyeyi borç batağına sokmuştur" ifadelerini kullandı.

“Koskoca bir yalan”

Erdoğan, "Cumhurbaşkanı, CHP'li belediyelerin projelerini engelliyor” iddiası hakkında ise “Koskoca bir yalandır” dedi.

Kılıçdaroğlu yayına bağlanmak istedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "NTV'deki gazeteciler, siz sormaya çekindiniz, bağlayın isterseniz, ben sorayım ıslak imzalı milyarları. Cesareti var mı benimle yüzleşmeye?" şeklinde bir paylaşım yaparak NTV'yi etiketledi.

 

"Önümüzdeki döneme çok iyimser bakıyoruz"

Erdoğan, "Biz önümüzdeki döneme çok iyimser bakıyoruz" diyerek, "Son dönemde döviz kurundaki istikrarlı seyir, bu iyimser bakışımızı destekliyor" ifadelerini kullandı.

"203 milyar lirayı aştı"

Kur korumalı TL vadeli mevduat ve katılım fonu hakkında açıklamada bulunan Erdoğan, 25 Ocak itibarıyla büyüklüğün 203 milyar lirayı aştığını kaydetti.

Erdoğan,  "58,6 milyar lirası döviz hesaplarından dönüşen tutar" bilgisini paylaştı. 

Rusya - Ukrayna gerilimi

Erdoğan, Rusya-Ukrayna gerilimi hakkında, "İki lideri arzu ederlerse ülkemizde bir araya getirerek, barış ortamının yeniden tesisine giden yolu açabiliriz" diye konuştu.

Hablemitoğlu cinayeti

Erdoğan, Nuri Gökhan Bozkır için, “Bu kişi Hablemitoğlu cinayeti zanlısı olarak şu anda ülkemiz yargısına hesap veriyor” dedi.

“Öcalan'ın, Demirtaş'ın verdiği mesajlardan rahatsız olduğu ortada bir gerçek”

“Edirne'deki İmralı'dakine hesap verecek demiştiniz, biraz açar mısınız?” sorusunu yanıtlayan Erdoğan, “Bunu aslında Abdullah Öcalan'a sormak lazım. Çünkü Öcalan'ın, Demirtaş'ın oradan verdiği mesajlardan rahatsız olduğu ortada bir gerçek” dedi.

Akşener: Allah muhabbetinizi arttırsın

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bu açıklamalar üzerine sosyal medya hesabından, “Allah muhabbetinizi arttırsın” karşılığı verdi.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU