THY: İstanbul Havalimanı'nda uçuşlar bu gece 00:00'a kadar durduruldu

Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahta Üstün paylaşımında "İstanbul Havalimanı operasyonlarımız bu gece 00:00'a kadar durdurulmuştur" ifadelerini kullandı

Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşaviri Yahya Üstün İstanbul Havalimanı'ndan yapılacak uçuşların bu gece 00:00'a kadar durdurulduğunu açıkladı.

Üstün Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "İlgili otoriteler havalimanlarımızı ve ulaşım yollarını uçuşlarımıza yeniden hazır hale getirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Alınan karar doğrultusunda İstanbul Havalimanı operasyonlarımız bu gece 00:00'a kadar durdurulmuştur" ifadelerini kullandı.

Genel Müdür Ekşi 13.00'da başlancak demişti

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, ise daha önce yaptığı paylaşımda bugün saat 13.00'ten sonra İstanbul Havalimanı'nda uçuşlara başlanacağını açıklamıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ekşi, Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, İstanbul Havalimanı'nın aşırı kar yağışından operasyona kapalı olması nedeniyle yurt içine 33 uçak yönlendirildiğini belirtti.

Toplam 5 bin 420 yolcunun otellerde misafir edildiğini kaydeden Ekşi, "İstanbul Havalimanı'nda pistleri ve operasyon alanlarını kardan temizlemek için yoğun çalışma devam etmektedir. Saat 13.00'ten sonra havalimanı uçuş faaliyetlerine başlayacaktır" ifadelerini kullandı.

Hava Sosyal Medya hesabı da İstanbul Havalimanı'ndaki son durumu paylaştı.

Reuters: Uçuşlar başladı

İstanbul'daki yoğun kar nedeniyle İstanbul Havalimanı'nında uçuş operasyonları dün saat 1500 civarında durdurulmuştu.

İGA sözcüsü Reuters'a yaptığı açıklamada, "Uçuşlar saat 1300'te kontrollü şekilde başladı. Karakas uçağı indi ve bu uçakla operasyon yeniden başladı. Şimdi Houston uçağı kalkacak. Kontrollü seferler şeklinde bir başlama yapıyoruz. Gece saat 2400'e kadar böyle kontrollü; az sayıda uçuş devam edecek. Saat 2400'te ise düzenli seferler başlamış olacak" dedi.

Soylu ve Karaismailoğlu Atatürk Havalimanı'na indi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla dün İstanbul'a giden İçişleri Bakanı Soylu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu ve AFAD Başkanı Sezer'i taşıyan uçak Atatürk Havalimanı'na indi.

 

 

Independent Türkçe, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU