Deniz Zeyrek: Bunlar kötü sinyaller

"TRT, faturalardaki 15-20 günlük payının peşine düşmek zorunda kalmış"

Fotoğraf: AA

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, TRT’nin elektrik faturalarında kaldırılan payın 15 günlük tutarını almak için enerji şirketlerine yazı yazdığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Zeyrek, bugünkü köşe yazısında TRT’den elektrik şirketlerine bir yazı gönderdiğini söyledi. Sözcü yazarının aktardığına göre bu yazıda şu ifadeler yer aldı:

“Elektrik faturalarındaki TRT payı 1 Ocak 2022 itibariyle kaldırılıyor. Ancak 1 Ocak'tan sonra gelen faturalara dair ölçümler 31 Aralık 2021 öncesindeki tüketimi kapsıyor. Elektrik faturalarının 31 Aralık 2021 öncesine ilişkin bölümlerine TRT payı da yansıtılsın ve tahsil edilsin.

Zeyrek, TRT'nin 15-20 günlük payının peşine düştüğünü belirterek şunları kaydetti:

Devlet TRT payını kaldırıp elektriğe yüzde 130'a varan bir zam yapmıştı. Yani vatandaşa çay kaşığıyla verip kepçeyle geri almıştı. Öyle anlaşılıyor ki vatandaş için büyük zamla gelen kaybın yanında önemsiz bir kazanca dönüşen “TRT payının kaldırılması”, TRT için yaşamsal bir soruna dönüşmüş. Zira TRT, faturalardaki 15-20 günlük payının peşine düşmek zorunda kalmış. TRT'ye “haklısın” denilirse bakalım aynı uygulama hane tüketicileri ve sanayiciler için de geçerli olacak mı?

 

Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU