Rusya Merkez Bankası kripto paraların ve kripto para madenciliğinin yasaklanmasını önerdi

Rusya MB bugün yayınladığı raporda, kripto paralarda hızlı büyümeyi esas olarak spekülatif talebin belirlediğini ve kritoparalardaki bu spekülatif hareketin bir finansal piramit (saadet zinciri) karakteristiği taşıdığını savundu

Fotoğraf: AA

Rusya Merkez Bankası, Rusya sınırları içinde kriptopara kullanımının ve kripto para madenciliğinin yasaklanmasını istedi. Banka, kritoparaların finansal istikrarı, vatandaşların refahını ve para politikasının bağımsızlığını tehdit ettiğini savundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Rusya MB bugün yayınladığı raporda, kripto paralarda hızlı büyümeyi esas olarak spekülatif talebin belirlediğini ve kritoparalardaki bu spekülatif hareketin bir finansal piramit (saadet zinciri) karakteristiği taşıdığını savundu. Kripto para piyasasında balonlar oluşabileceğini ifade eden Rusya MB, bu durumun finansal istikrarı ve vatandaşları tehlikeye sokabileceğini öne sürdü.

Finansal kuruluşların kripto paralar ile herhangi bir işlem yapmalarının engellenmesini öneren Rusya MB, geleneksel paralar ile kripto para alım veya satım amaçlı işlemlerin engellenmesine yonetlik mekanizmalar geliştirimmesini istedi.

Rusların aktif kripto para kullanıcıları olduğunu belirten Rusya MB, kriptoparalarda yapılan yıllık işlemm hacminin 5 milyar dolar civarında olduğunu da vurguladı.

Rusya hali hazırda, bitcoin madenciliğinde ABD ve Kazakistan'ın ardından dünyanın en büyük oyuncusu.

 

Dünya

DAHA FAZLA HABER OKU