Hrant Dink öldürülmesinin 15. yılında anıldı

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink saldırıya uğradığı noktada anıldı. Anmada bir konuşma yapan Rakel Dink "15 yıl oldu. 15 eksik yıl. O günün çocukları büyüyorlar. Çözemediğimiz her sorunu onların omuzlarına yıkıyoruz" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: Twitter @Nacreous1917

Agos Gazetesi'nin eski merkezinin bulunduğu Osmanbey'deki Sebat Apartmanı önünde 15 yıl önce uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Hrant Dink öldürüldüğü noktada anılıyor.

15.00'da başlayan törende Türkçe ve Ermenice şarkılar çalınıyor katılımcılar Dink'in öldürüldüğü noktaya karanfiller bıraktı mumlar yakıldı.

"Bu topraklarda yükselen her itiraza 'dış güçler' dediler"

Törende bir konuşma yapan Rakel Dink şu ifadeleri kullandı:

15 yıl oldu. 15 eksik yıl. O günün çocukları büyüyorlar. Çözemediğimiz her sorunu onların omuzlarına yıkıyoruz. Sorunun sahibi de sebebi de biz değilmişiz gibi bir de tutup cepheye çocukları gençleri sürüyoruz. Oysa bizim kanlı mirasımız olmasa tüm dünyadaki akranlarıyla, tüm farklılıklarıyla başka bir gelecek hayali kurabilir ve gerçekleştirebilirler. Zaten yeterince sorunları olacak daha ne depremler göreceğiz. Şu geçmişin kilidini açalım da özgür kalsın acı dolu ruhlar. Bu topraklarda yükselen her itiraza 'dış güçler' dediler. Gezi Direnişi'nde gençler, önce kendi yaşadıkları alanı korumaya çalıştılar... Onlara da dış güçler dediler. Ey yöneticiler geçekten adil mi karar verirsiniz. Kastettiğin devlet gücünün. Seni andığımız her 19 Ocak'ta seni ve diğerlerini hatırlatmaya çalıştık. Resimler yan yana konduğunda, albümler açıldığında belki katiller ortaya çıkar diye. Karanlığın meyvesiz işlerine ortak olmayın. Dostlarımızı yıllarca hapiste bekletiyorlar...Saçma sapan gerekçelerle hapislere koydular. Artık gerekçe de sunmuyorlar. Sesin kulağımızda sözümüz söz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU