Arkansas'tan teknoloji girişimcilerini çekme hamlesi: 10 bin dolar değerinde Bitcoin dağıtılıyor

Girişimcilere bisiklet ve tiyatro ya da müze biletleri de hediye ediliyor

Bitcoin şu anda 42 bin dolar civarında işlem görüyor (Unsplash)

ABD'nin Arkansas eyaletinde faaliyet gösteren ve kar amacı gütmeyen bir kuruluş, bölgeye yerleşecek teknoloji girişimcilerine 10 bin dolar değerinde Bitcoin vaat ediyor.

The Northwest Arkansas Council (Kuzeybatı Arkansas Konseyi) adlı kurum, ABD merkezli perakendeci Walmart'ın da aralarında yer aldığı bir dizi şirket tarafından finanse ediliyor.

Kurumun internet sitesinde yayımlanan açıklamada girişimcilere destek amacıyla neden Bitcoin'in tercih edildiği şöyle aktarılıyor:

Kuzeybatı Arkansas, teknoloji sektöründe, özellikle blok zinciri teknolojilerinde bir patlama yaşıyor. Bu nedenle teşvik, işverenler tarafından bir ödeme seçeneği olarak, kripto para birimi trendini benimsiyor.

Kuzeybatı Arkansas, Ozark Dağları içinde yer alan bir metropol. Bölge, Arkansas eyaletindeki en büyük 10 şehirden 4'ünü içeriyor: Fayetteville, Springdale, Rogers ve Bentonville.

Yeni teşvik, aslında kurumun "Life Works Here (Hayat Burada)" adlı kampanyasının bir parçası. 2020'de başlatılan kampanyada girişimcilere 10 bin dolarlık nakit desteği sunulmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Konsey yetkilileri şimdi bu miktarı Bitcoin üzerinden ödemeye karar verdi. Ancak isteyenler yardımı nakit olarak da alabilecek.

Açıklamada ayrıca, "İlk teşvik programımıza büyük ilgi gösterildi. Ancak fen, teknoloji, mühendislik, matematik ve blok zinciriyle ilgili mesleklerde benzersiz yetenekleri aramaya devam ediyoruz" ifadeleri yer aldı.

Teşvikten yararlanmak isteyen girişimcilerin Kuzeybatı Arkansas'a taşınması, bir yıllık kira sözleşmesi imzalaması veya bir ev satın alması gerekiyor.

Bunun yanı sıra başvuranların 24 yaşından büyük olması ve en az iki yıllık iş tecrübesine sahip olması şart koşuluyor. Kurum, ilgili kişilerin ABD vatandaşı olmasını veya ABD'de çalışmak için gerekli izinleri almasını talep ediyor.

Öte yandan teşvik programı Bitcoin'le de sınırlı değil. Kurum ayrıca bölgenin dağ bisikleti parkurlarını tanıtmak için girişimcilere bir bisiklet hediye edeceğini veya yerel tiyatrolara ya da müzelere ücretsiz üyelik sağlayacağını bildirdi.

Şimdiye kadar 115'den fazla ülkeden ve ABD'deki 50 eyaletten en az 35 bin kişinin teşviğe başvurduğu belirtiliyor.

 

Independent Türkçe, CNBC, Bloomberg

Derleyen: Çağla Üren

DAHA FAZLA HABER OKU