The Power of the Dog setinde gerginlik: "Benedict Cumberbatch bana 'koca oğlan' dedi"

Bu yılın en çok ses getiren filmlerinden biri olan yapımın setinde Jesse Plemons, Cumbertbatch'in yorumuna içerlemiş

The Power of the Dog'da rol alan Jesse Plemons, başrol oyuncusu Benedict Cumberbatch'in kullandığı metot oyunculuğu yönteminin kendisini üzdüğünü söyledi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yönetmen koltuğunda Jane Campion'ın oturduğu filmde Plemons, Cumberbatch'in karakteri Phil'in kardeşi George Burbank'i oynamıştı. Filmde Phil, kardeşi George'a "şişko" diye hitap ediyordu. 

İki gün önce Variety'ye verdiği röportajda Plemons, canlandırdığı karakterle adeta bütünleşen Cumberbatch'in oyunculuk yönteminin sette rahatsızlık yarattığını dile getirdi. Plemons, Cumberbatch'in kendisine sette "koca oğlan" diye seslenmesine üzüldüğünü belirtti.  

Aktör, bu yorumun kendisini kızdırdığını ve Cumberbatch'in daha sonra özür dilediğini söyledi. Plemons şu ifadeleri kullandı:

Bir keresinde Benedict Cumberbatch sinirimi bozmuştu. 'Hey koca oğlan' demişti. 'Şişko' dememişti. 'Lanet olsun bu ne lan' diye düşündüm. Daha sonra ona bu sözün beni sinirlendirdiğini söyledim. 'Çok üzgünüm' dedi. Ben de, 'Hayır endişelenme, harikaydı' dedim.

Karakterine girebilmek için Cumberbatch sette sık sık diğer oyunculara uzak durmuş. 

Daha önce NME'ye konuşan Cumberbatch kaba davranmak istemese de bir diğer rol arkadaşı Kirsten Dunst'la konuşmadığını söylemişti. 

The Power of the Dog, 79. Altın Küre Ödülleri'nde Drama dalında En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödüllerini aldı.

 

Independent Türkçe, Variety, NME

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU