Milli Eğitim Bakanı Özer: KPSS ve mülakat sonuçları yüzde 97 oranında örtüşüyor

“Bazen donanımlı, bilgili de olsanız anlatma kabiliyeti gibi temel bir alanda eksikseniz nasıl öğretmenlik yapacaksınız? Ya da kekeme iseniz mesela…”

Fotoğraf: AA

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonuçları ile mülakat sonuçlarının yüzde 97 oranında örtüştüğü görüşünü dile getirdi.

Mahmut Özer, Habertürk’ten Nagehan Alçı’ya yaptığı açıklamada “KPSS ve mülakatların yüzde 97 oranında örtüştüğünü, sınavda düşük alıp mülakatta geçenler gibi bir durum olmadığını” söyledi.

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yazıya göre Özer’in ifadeleri şöyle:

Bazen çeşitli sebeplerden kaynaklanan farklılıklar olabiliyor. Bakın Nagehan Hanım öğretmenlik özel nitelikler gerektiren bir meslek. Size John Nash örneği vereyim. Çok büyük bir dehaydı ama iyi bir öğretmen olabilir miydi? Yani bazen donanımlı, bilgili de olsanız anlatma kabiliyeti gibi temel bir alanda eksikseniz nasıl öğretmenlik yapacaksınız? Ya da kekeme iseniz mesela… Örnek veriyorum, somut bir olay üzerine konuşmuyorum. Öğretmenlikte işin pedagojik, psikolojik boyutu da var, bunu unutmayalım. Kısacası eğitim üzerinden, gençler üzerinden siyaset yapılmasını doğru bulmuyorum. Bakın Kılıçdaroğlu sizin kanalda çıktığı yayında ‘Ben zaten Milli Eğitim Bakanı ile görüşmeye gitmedim’ dedi. Nagehan Hanım ben herkesle görüşürüm. Amaç görüşmek olsaydı, doğru bir dille randevu istenseydi neden görüşmeyeyim? Kaldı ki Kemal Bey ben bakan olduğumda bir 'hayırlı olsun’a geldi mi? CHP’den grup başkanvekili ve başka vekiller daha önce geldiler, görüştük. Bizim herkese kapımız açık. MEB çok şeffaftır. Bizim gizli saklı işimiz yok.

 

Habertürk, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU