Babacan: Birisi "AYM ve TTB kapansın" diyor, diğeri "vakıf yurtları kapansın" diyor, bu ülkede başka çözüm önerisi yok mu?

Babacan, "Biri çıkıyor Anayasa Mahkemesini, Türk Tabipler Birliği kapatalım diyor, öteki çıkıp vakıfların derneklerin yurtları kapatılsın diyor. Ya siz kapatmaktan yasaklamaktan başka bir şey bilmiyor musunuz?" dedi

Fotoğraf: AA

DEVA Partisi Ali Babacan, partisinin haftalık değerlendirme toplantısında açıklamalarda bulundu.

Ailesinin zoruyla kaldığı cemaat yurdunda yaşamına sonra veren Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Enes Kara ile ilgili açıklamalarda bulunan Babacan, "Sokaklarda çok sayıda liseliyi üniversiteliyi dinleyen biri olarak, şu an gençlerin neler yaşadığını görüyorum. Enes'in son konuşması mevcut durumun ifşasıydı. Kötü yönetim nedeniyle hayalleri elinden alınan, yarınları ipotek altına alınan gençlerin sistematik bir şekilde dışlandığı bir düzenin ifşasıydı aslında. Kantinde bir çay içemeyen, kitap almaya harçlığı yetmeyen, arkadaşlarıyla kafede oturamayan gençlerin hapsedildiği bir hayatın ifşasıydı" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Bu ülkede kapatmak dışında başka bir çözüm önerisi yok mu?"

Enes Kara'nın yaşamına son vermesi nedeniyle cemaatlere ait yurtların kapatılması yönünde çağrıda bulunanlara tepki gösteren Babacan şunları söyledi:

Gencecik Enes'in ardından şunlar bunlar kapatılsın diyorlar. Bu ülkede kapatmak dışında başka bir çözüm önerisi yok mu? İktidar gençlerin barınma sorununu çözmelidir, evet. Ucuz ve nitelikle erişim tabii ki sağlanmalıdır. Ayrıca özel yurtların da tamamı denetlenmelidir. Devletin görevi gençlere kaliteli ve hesaplı yurt imkanı sunmaktır. Bu ülkenin gençleri kendini güvende hissetmeden hiçbirimiz özgür olamayacağız.

Babacan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Anayasa Mahkemesi (AYM) ve Türk Tabipler Birliği'nin (TTB) kapatılması yönünde yaptığı çağrıları da hatırlatarak, "Biri çıkıyor Anayasa Mahkemesini, Türk Tabipler Birliği kapatalım diyor, öteki çıkıp vakıfların derneklerin yurtları kapatılsın diyor. Ya siz kapatmaktan yasaklamaktan başka bir şey bilmiyor musunuz?" ifadelerini kullandı.

"Belli ki Beştepe'de enflasyon yaşanmıyor"

Babacan konuşmasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip'ın enflasyon ile ilgili açıklamalarını da değerlendirdi.

Erdoğan'ın enflasyon için kullandığı ifadeleri hatırlatan Babacan, "Ülkenin partili, taraflı cumhurbaşkanı son bir hafta enflasyon sorunu için önce 'köpük' dedi, sonra 'müsilaj' dedi. Bugün de 'şişkinlik' demiş. Ne dese tutmuyor. Çünkü ne dese kimse yemiyor. Hiç boşuna uğraşmasın. Vatandaşlarımız enflasyonun ne olduğunu biliyor çünkü bizzat yaşıyor" dedi.

Babacan şunları kaydetti:

Bu ülkenin gerçek enflasyonu hem G20'de hem de OECD'de en yüksek enflasyondur. Belli ki Beştepe'de enflasyon falan yaşanmıyor. Ekmek elden, su gölden onu da biliyoruz. Enflasyonun ne olduğunu onun için unuttu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU