Deniz Zeyrek: Doğu Ekspresi eski haline getirilmeli

"Bu yanlış uygulamadan vazgeçin. Kars halkının, Kars esnafının/turizmcisinin gelir kapısını kurutmayın, o yolculuğa çıkmak isteyenlerin hayallerini yıkmayın"

Fotoğraf: AA

Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, Doğu Ekspresi’nde kaldırılan yataklı vagonların tekrar geri dönmesi gerektiğine dair bir köşe yazısı kaleme aldı.

Zeyrek, bugünkü köşe yazısında Ankara - Kars güzergâhında işleyen hatta yapılan değişiklikleri eleştirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sözcü yazarının yazısının ilgili kısmı şöyle:

Sevgili okuyucularım, biliyorsunuz eskiden Doğu Ekspresi'nde yataklı vagonlar vardı. İnsanlar makul fiyatla o vagonlardan bilet alır, yatakların bulunduğu kuşetleri odaya çevirir ve 25-26 saatlik muhteşem bir yolculuklar yaparlardı. Şimdi iki tren var. Biri hâlâ Doğu Ekspresi ama yataklı vagonları kaldırılmış. Otobüsle gider gibi gidiyorsunuz. Diğeri de Turizm Treni. Yataklı bir tren ve bilet fiyatı 1300 TL. Üstelik Erzurum, Erzincan gibi şehirlerde üç saat mola verdiği için yolculuk 31-32 saate çıkmış. Doğu Ekspresi'ni Doğu Ekspresi yapan, orta gelirlilerin, öğrencilerin yataklı seyahat şansına erişebilmesiydi.

Yapılan değişiklik, Doğu Ekspresi ile mistik bir yolculuk hayalleri kuran binlerce insanın hayallerini yıkmış. Turizm Treni yine devam etsin, parası olan onu tercih etsin. Ancak Doğu Ekspresi eski haline getirilsin ki bu keyifli seyahate herkes erişebilsin. Yetkililere sesleniyorum: Bu yanlış uygulamadan vazgeçin. Kars halkının, Kars esnafının/turizmcisinin gelir kapısını kurutmayın, o yolculuğa çıkmak isteyenlerin hayallerini yıkmayın!

 

Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU