Binali Yıldırım’dan "sosyal medya" açıklaması: Bu ağları yasaklamakla falan olmaz

"Sosyal ağlar bu seçimin en önemli belirleyicisidir"

Fotoğraf: AA

Sosyal medya konusunda iktidarın bir düzenleme yapması beklenirken AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım’dan "yasağın bir faydası olmayacağına” dair açıklama geldi. Yıldırım, “Sosyal ağlar bu seçimin en önemli belirleyicisidir. Burada bu ağları yasaklamakla falan olmaz” dedi.

Yıldırım, Antalya’da AK Parti Ankara İl Başkanlığı İstişare Kampı'nda bir konuşma yaptı. 2023'te yapılması planlanan seçimde 3 kuşağın bir arada karar vereceğini söyleyen Yıldırım, sosyal medya konusunda şunları söyledi:

2019 yerel seçiminde bir nebze dijital siyaset, sosyal ağlar üzerinde yapılan siyaset tecrübe edildi. Bu siyaset benzetme yapacak olursak delikli demir icat oldu, mertlik bozuldu. Sosyal ağlarda atış serbest. Söylediğiniz şeyin gerçek olmasının hiç önemi yok. Bu sosyal ağlarda, sanal alemlerde yapılan siyasette tamamen yalanı ilk önce söyleyen kazanıyor. Benzetme yapacak olursa yalanı söyleyen dağlar aşıyor, doğruyu söylemeye devam eden düz yolda şaşıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yıldırım, sosyal ağların siyasi faaliyetlerde önemli olduğunu dile getirirken şu ifadeleri kullandı:

Zorluğumuz, biz ilkelere sahip partiyiz, hep doğruları söyleyen partiyiz, yapacaklarımızı söyleriz, yapamayacaklarımızın sözünü vermeyiz ama sosyal ağlarda böyle bir ilke yok. Delikli demir çıktı, mertlik bozuldu. Böyle bir sosyal ağı yok sayamayız. Sosyal ağlar bu seçimin en önemli belirleyicisidir. Burada bu ağları yasaklamakla falan olmaz. Aynı araçları daha etkin ve zamanı da ışık hızıyla kullanarak öne geçeceğiz. İlk söyleyen kazanıyor. Arkasından gelen aynı etkiyi sağlayamıyor. Gündemi oluşturmaktan bahsediyorum. Oluşturulan bir gündemin arkasına takılmaktan bahsetmiyorum. Bazı düşünürler yazarlar sosyal ağlar üzerinden yapılan kampanyaları 'yalanın siyaseti' diye tanımlıyorlar. Etkisi çok kısa sürüyor ama kalıcı etkisi de var.

“Ekonomiye saldırılar devam edecek”

Konuşmasının bir kısmında 2018'den sonra büyük bir saldırı ile karşı karşıya kalındığını öne süren Yıldırım, ekonomiye dair şunları söyledi:

Hala da ekonomiye yönelik bu tehditler, saldırılar devam edecek. Bitmez. Biz zor bir coğrafyadayız, stratejik olarak konum olarak bütün dünyanın gözünün üzerinde olduğu coğrafya. Bulunduğumuz yer, o kadar önemli ki tarih boyunca çok önemli oldu. Her dönemde önemli oldu. Medeniyetlerin başladığı, devam ettiği, doğudan batıya batıdan doğuya göçlerin olduğu güzergahtayız. Bu coğrafya bizim kaderimiz. Doğrusu ayakta durmak için güçlü olmaya mecburuz.

“Bu mesajı iyi anlamamız lazım”

Türkiye'nin üçüncü büyük partisinin kararsızlar olduğunu ifade eden Yıldırım, "Kararsızlar da 'İktidardan kopmadım ama iktidar partisinin gidişatına bakacağım.' diyor. Bu mesajı iyi algılamamız lazım" dedi.

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU