Barış Yarkadaş: İBB’deki "teröristler" nasıl tespit edildi?

"Bazı AKP’lilere göre, 'terör listesi' denilen bakanlığın açıkladığı liste, İBB çalışanlarının sosyal medya hesaplarında yapılan paylaşımlardan yola çıkılarak hazırlanmış"

Fotoğraf: AA

Korkusuz yazarı Barış Yarkadaş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde (İBB) 557 teröristin işe alındığı” iddiasının arka planını yazdı. Yarkadaş’ın yazısındaki iddiaya göre İBB çalışanlarına dair liste sosyal medya paylaşımlarına bakılarak hazırlandı.

Yarkadaş bugünkü yazısında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu hedef alan iddiaların “bumeranga dönüşerek AK Parti’yi vurduğunu” söyledi. Soylu’nun açıklamalarının iktidar partisinde dahi tatmin yaratmadığını ifade eden Yarkadaş, “AK Partili siyasetçilerin kendisine “Bu meselenin ne olduğunu hiç kimse anlamıyor. Sayın Bakan da ortaya somut bir veri koyamıyor’’ dediğini aktardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yarkadaş, “terör listesinin” nasıl hazırlandığı konusunda şu iddiayı dile getirdi:

Bazı AKP’lilere göre, “terör listesi” denilen bakanlığın açıkladığı liste, İBB çalışanlarının sosyal medya hesaplarında yapılan paylaşımlardan yola çıkılarak hazırlanmış. İmamoğlu döneminde işe alınan kişilerin sosyal medya hesaplarında yaptıkları paylaşımlardan kimin hangi partiye oy verdiği üzerinden bir ‘’analiz’’ yapılmış. HDP’ye oy verdiği görülen kişiler ile bazı sol müzik gruplarının şarkılarını beğenen ya da paylaşan kişiler buna göre tasnif edilmiş. Ortaya da kanunlarımıza aykırı o garip liste çıkmış.

Tabii bu bazı AKP’lilerin iddiası… Yani; ‘’AKP koridorları’’nda dile getirilen bir iddia…

Eğer bu iddia gerçekse; ortada çok daha vahim bir durum var. Zira; AKP’li İçişleri Bakanlığı şu ana kadar 600 teröriste ilişkin somut bir veri ortaya koyamadı. Bu kişilere ilişkin başlatılmış herhangi bir soruşturma da yok… Ya da varsa bile biz bilmiyoruz… Bildiğimiz tek şey; DİAYDER adlı derneğe yönelik başlatılan soruşturmada, İBB çalışanı olduğu söylenen 5 kişinin isminin geçtiği…

 

Korkusuz, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU