Gıda Perakendecileri Derneği Başkanı: Alış fiyatları düşerse raf fiyatlarını güncelleriz

Aykaç, "Fiyatların aşağıya yön değiştirmesi zaman alacak gibi duruyor" dedi

Fotoğraf: AA

Döviz kurundaki düşüş sonrası gıda fiyatlarında indirim beklentisi artarken, Gıda Perakendecileri Derneği (GPD) Başkanı ve BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç, süreç hakkında açıklamada bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hürriyet'e açıklamalarda bulunan Aykaç,  fiyatların yön değiştirmesinin zaman alacağını belirterek, “Kurdaki düşüş memnuniyet verici. Bizim raf fiyatlarımızı belirleyen durum alış fiyatlarımızdır.

Alış fiyatları aşağı gelirse bizler de raf fiyatlarını aşağı güncelleriz. Fiyatların aşağıya yön değiştirmesi zaman alacak gibi duruyor” dedi.

Meselenin herkesin gündeminde olması gerektiğini ve asıl sorunun tedarik olduğunu anlatan Aykaç, sözlerini şöyle sürdürdü:

Bir çok ürün grubunda arzda sıkıntı var. Buna kağıt, plastik, cam, metal ambalaj sorunu da eklenmiş durumda. Son birkaç haftadır tüketici talep artış davranışı da tedarik zincirini sekteye uğrattı. Üretim bugünlerde çok daha kıymetli hale geldi. Vatandaşın ihtiyacını kesintiye uğratmamak için biz perakendeciler çok gayret ediyoruz ilgili herkesten destek bekliyoruz.

 

Independent Türkçe, Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU