AK Parti'nin kurucusu Latif Cem Baran: Erdoğan cihat ediyor, Müslümanlar onu halife olarak görüyor

Baran katıldığı programda, "Bugün Recep Tayyip Erdoğan mücahittir. Somali’de, Katar’da cihat ediyor. Yemen’de, Libya’da cihat ediyor. Kimle savaşıyor? Küffarla savaşmıyor mu?" dedi

AK Parti'nin kurucu üyelerinden olan ve bir dönem de 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün avukatlığını yapan Latif Cem Baran, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için "Müslümanlar onu halife olarak görüyor" ifadesini kullandı.

Kanal 42 TV'de yayınlanan Sümen Altı programında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Baran, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "cihat ettiğini" ve bu nedenle "mücahit"  olduğunu söyledi.

"Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’de mazlumların duası, insanların geçmişten beri rüyalarının tezahürü oldu bence" diyen Baran şöyle devam etti:

Bugün Recep Tayyip Erdoğan mücahittir. Somali’de, Katar’da cihat ediyor. Yemen’de, Libya’da cihat ediyor. Kimle savaşıyor? Küffarla savaşmıyor mu? Bugün tüm dünyadaki Müslümanlar, biz Recep Tayyip Erdoğan’ı Cumhurbaşkanı olarak görüyoruz, onlar da emin olun halife olarak görüyorlar.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU