Azerbaycan, Uluslararası Holokost Günü'nü anacak

Azerbaycan ilk kez 27 Ocak'ta Uluslararası Holokost Günü'nü anacak ve Holokost'u anan Müslüman çoğunluktaki birkaç ülkeden biri olacak

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, bu ayın başlarında Yahudi-Müslüman ilişkilerinin uzun süredir savunucusu olan Haham Marc Schneier ile görüşmüştü / Fotoğraf: azertag.az

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, bu ayın başlarında Yahudi-Müslüman ilişkilerinin uzun süredir savunucusu olan Haham Marc Schneier ile yaptığı görüşme sonucu Uluslararası Holokost Günü'nü anma kararını açıkladı. Aliyev aynı zamanda Bakü'deki Chabad Ohr Avner Yahudi okulunun finanse edileceğini duyurdu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Schneier, "Bence bu karar Aliyev'in Azerbaycan Yahudi topluluğuna, dünya Yahudilerine ve İsrail Devleti'ne olan benzersiz dayanışmasını ve bağlılığını bir adım arttırdı. Cumhurbaşkanı Aliyev'in bu cömert gösterisi, gerçekten üst düzey şaşırtıcı bir iyi niyet örneği ve Azerbaycan Yahudilerine tüm kalbiyle bağlılığını yansıtmakta. Dinler arası işbirliği ve bir arada yaşama konusundaki derin bağlılığı için Cumhurbaşkanı Aliyev'e en içten teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum" dedi.

"Azerbaycan, hoşgörü kavramını farklı bir düzeye taşıyor" 

İslam Devletleri Hahamlar İttifakı'nın başkanı Azerbaycan Hahambaşısı Schneor Segal, "Azerbaycan, hoşgörü kavramını dünyanın herhangi bir yerinde gördüğümüzden tamamen farklı bir düzeye taşıyor" dedi.

 

Şalom

DAHA FAZLA HABER OKU