Cumhuriyet yazarı: AKP’li bakan, Erdoğan’ın karşısına çıkacak mı?

“İddia ettiği gibi işçilerle kol kola bir AKP’li bakan görebilecek miyiz?”

Fotoğraf: AA

Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in işçilerin sendikal haklarına dair kullandığı ifadeleri hatırlattı ve bakanın olası bir grev kararında nasıl tavır alacağını sorguladı.

Pehlivan, bugünkü köşesinde Vedat Bilgin’in bütçe görüşmeleri sırasında şu ifadeleri kullandığını anımsattı:

“Çalışma Bakan-lığı’nın görevi de emeğin korunmasıdır. Hangi görüşten olursa olsun, emekçilerimizin örgütlenmesini engellemeye çalışanların karşısına işçilerimizle kol kola çıkarım. Hangi görüşten olduğunuza bakmam, ben emeğin örgütüne bakarım, hakkını yemeye kalkan kim olursa karşısına çıkarım.” 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Ne güzel sözler değil mi? Ama işte benim aklımda başka bir açıklama daha var. O da 15 Temmuz sonrası ilan edilen OHAL sürecine dair...” diye devam eden Pehlivan, şunları yazdı:

12 Temmuz 2017’de yabancı sermayeli yatırımcılara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, olağanüstü hal uygulamasının iş dünyasının rahat çalışabilmesi için yapıldığını söyledi. Öyle ki Erdoğan, “Biz göreve geldiğimizde Türkiye’de OHAL vardı ama bütün fabrikalar grev tehdidi altındaydı. Hatırlayın o günleri. Ama şimdi grev tehdidi olan yere biz OHAL’den istifade ederek anında müdahale ediyoruz” demişti. 

Takip edenler bilir, bugünlerde metal sektöründe grev kararı alınabilir. Sendikalar hazırlık yapıyor. 

Soru şu: Eğer bu gerçekleşirse, bakalım Cumhurbaşkanı Erdoğan grevi engelleyecek mi ve Bakan Bilgin ne yapacak? 

Yani örgütlenmeyi engellemeye çalışan Erdoğan’ın karşısında, iddia ettiği gibi işçilerle kol kola bir AKP’li bakan görebilecek miyiz? 

Evet, Vedat Bilgin için samimiyet testi işte o gün başlayacak.

 

Cumhuriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU