Akif Beki: Göstere göstere kara propaganda

“Bu yöntemin ilk sahiplerine, eski kullananlarına ne hayrı oldu ki üçüncü sınıf taklitçilerine olsun?”

Fotoğraf: Twitter

Karar yazarı Akif Beki, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kullandığı “Geliyor gelmekte olan” şeklindeki ifadenin TRT’de yayımlanan bir dizide “kötü karakter”e söyletilmesine tepki gösterdi.

Beki, bugünkü yazısında CHP liderinin sloganının TRT 1’deki “Teşkilat” dizisinde bir terörist rolündeki oyuncuya söylettirildiğini ifade etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bunun bir kara propaganda olduğunu ifade eden Beki, şunları yazdı:

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun, “Geliyor gelmekte olan” sloganı, TRT 1’deki ‘Teşkilat’ dizisinde bir teröriste söyletttirilmiş. Haber oldu. İzlemediğim için okuduklarımdan aktarıyorum. Sloganı kullanan karakter, kamuoyunda hayırsever iş adamı diye biliniyormuş. Ama gerçek yüzü başkaymış. Dış güçlerin uzantısı bir hain olarak gösteriliyormuş. Böylece ana muhalefetin bir sloganı, hain ağzı gibi sunulmuş ve dış güçlere mal edilmiş oluyor.

Mesaj açık... Bu bir kara propaganda yöntemi. Yalan, iftira ve karalamayla siyasi rakibi yıpratmaya, demokrasinin de altını oymaya yarıyor. Dinin nasları bu konuda ne der? Kamu kaynaklarıyla millete algı operasyonu çekmek helal midir, haram mı? Ahlaken meşru mudur, değil mi? Demokratik midir, antidemokratik mi?

Hepsini koysunlar bir kenara, sadece şunu düşünsünler: Bu yöntemin ilk sahiplerine, eski kullananlarına ne hayrı oldu ki üçüncü sınıf taklitçilerine olsun? Asıl mucitleri, ağababaları, dik alasını yapanlar nerede şimdi? Millete, memlekete ödettiği bedel yetmedi mi?

 

Karar, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU