MSB: İdlib'de 1, Irak'ın kuzeyinde ise 3 asker şehit oldu

MSB'den yapılan açıklamada "Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı, kalmayacak" ifadeleri yer aldı

Bahar Kalkanı Harekat Bölgesi'nde yüksekten düşerek yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan 28 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Emre Ceylan'ın Kırıkkale'deki evine Türk bayrağı asıldı / Kolaj: Independent Türkçe

Bahar Kalkanı Harekat alanı yol emniyet noktasında, üs bölgesine dönüş yapacakları sırada yolun ıslak ve kaygan olması nedeniyle dengesini kaybedip 20-25 metre yükseklikten düşerek ağır yaralanan 28 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Emre Ceylan, ilk müdahalesinin ardından kaldırıldığı Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesinde şehit oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Suriye İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesinde, 09 Aralık 2021 tarihinde, yol emniyet görevi icra eden unsurda görevli bir kahraman silah arkadaşımız, arazide kayarak düşmesi sonucu yaralanarak derhal hastaneye sevk edilmiş, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur ifadeleri kullanıldı.

Irak'ın kuzeyinde 3 şehit

Milli Savunma Bakanlığı Irak'ın kuzeyinde çıkan çatışmada da 3 askerin şehit olduğunu duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Yıldırım operasyon bölgesinde teröristlerin saldırısı sonucu 3 kahraman silah arkadaşımız şehit oldu. Bölgede tespit edilen hedefler hava harekâtı ile vuruldu ve ilk belirlemelere göre 6 PKK’lı terörist etkisiz hâle getirildi.

Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı, kalmayacak! Kahraman komandolarımız teröristlerin inlerini yerle bir etmek için operasyonlara devam ediyor. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, değerli ailelerine başsağlığı ve sabır dileriz.

 

 

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU