Milli Gazete yazarı: Psikolojik durum!

"İktidar sözcülerinin ve de yandaşlarının acilen ruh hallerinin psikolojik bir kontrolünü yaptırmalarında sayısız fayda vardır"

Fotoğraf: AA

Milli Gazete yazarı Zeki Ceyhan, iktidar partisine mensup kişilerin Türkiye’nin yaşadığı ekonomik kriz için sürekli olarak “psikolojik” yorumunu yapmasına tepki gösterdi. Ceyhan, bu kişilerin ruh hallerinin “psikolojik bir durum” olduğu görüşünü dile getirirken “Her şeyin ters gittiği günümüz şartlarında ortalığın güllük gülistanlık olduğunu sanmak psikolojik bir durum değilse nedir?” diye sordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ceyhan, bugünkü köşe yazısında AK Parti sözcülerinin ekonomik krizi “bir türlü kabul etmediğini” belirtti:

Muhalefet sözcüleri her ne zaman “ekonomik krizden” söz edecek olsalar iktidar sözcüleri böyle bir krizin olmadığını “psikolojik bir durum” yaşandığını iddia ediyorlar. Evet, gerçekten de ortada “psikolojik bir durum” var ama bu ekonomik krizin varlığı ile ilgili tespitlerle ilgili değil! Bizatihi iktidar sözcülerinin kendi ruh halleri psikolojik bir durum olarak karşımızda duruyor! Her şeyin ters gittiği günümüz şartlarında ortalığın güllük gülistanlık olduğunu sanmak psikolojik bir durum değilse nedir?

Ya da tepe üstü çakılmak üzere olanların uçtuklarını var saymaları psikolojik bir durum değilse nedir?     Yıllardır hep bir sonraki dönemlere yönelik vaatlerde bulundukları ve bunların hiçbiri gerçekleşmediği halde hala ısrar ve inatla geleceğe yönelik pembe tablolar çizmeye çalışmak psikolojik bir durum değilse nedir? Bir gün önce söylediklerinin bir gün sonra tam tersini dile getirmek ve ardından bizde yanardönerlik yoktur ne dediysek odur demek psikolojik bir durum değilse nedir? Sadece kendi söylemlerini ve düşüncelerini doğru kabul ederek farklı söylem ve düşünceleri düşman gibi görmek ve göstermeye çalışmak psikolojik bir durum değilse nedir?

“İktidar sözcülerinin ve de yandaşlarının acilen ruh hallerinin psikolojik bir kontrolünü yaptırmalarında sayısız fayda vardır” görüşünü savunan Ceyhan, şöyle yazdı:

Yaptıracakları psikolojik tahlil sonrası hem kendileri rahat bir nefes alabilirler hem de her gün hitap ederek ruh sağlıklarını alt üst ettikleri insanlar rahat bir nefes alma imkânına kavuşabilirler. Hiç şüphesiz iktidar sözcülerinin akıllarına gelen her şeyi beyinlerine danışmadan ulu orta söylemeleri kendilerini dinlemek zorunda olanların ruh sağlığını da olumsuz etkilemektedir. İşin en kötü yanı da iktidar sözcülerinin kendilerinde hiçbir sıkıntı görmemeleridir. Bu yüzden kendilerini sağlıklı karşılarında olanları ise sağlıksız gördükleri için tedaviye yanaşmıyorlar.

 

Milli Gazete, Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU