Ocaktan: AK Parti aslında neyi kaybetti?

"Bugün Türkiye’nin hemen her yerinde AK Parti iktidarına karşı açıktan ya da dip dalga halinde tepkilerin yükseldiğini görmek mümkün"

Fotoğraf: AA

Geçmişte AK Parti’den milletvekilliği yapan Karar yazarı Mehmet Ocaktan, iktidarın “güven” ve “toplumla arasındaki duygusal bağı” kaybettiğini belirtti.

Ocaktan, bugünkü köşe yazısında 2007 yılını hatırlatarak başladı:

Yıl 2007, AK Parti’den Bursa milletvekili adayı oldum. Seçim çalışmaları başladığında köylere, kasabalara, mahallelere giderken zihnimde hep bir endişe vardı. İlk seçim çalışmasına gittiğim yerde “Ne yüzle geldiniz” şeklinde tepkilerle karılaşmaktan açıkçası korkuyordum. Zira gazetecilikten gelen tecrübelerimden biliyordum ki geçmişte bakanlar, vekiller, vekil adayları seçim bölgelerinde bu tür tepkilere muhatap olmuşlardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Aksine insanların o dönemde AK Parti’den memnun olduğunu ifade eden Ocaktan, bugünkü durumun tersi olduğunu ifade etti:

Oysa bugün Türkiye’nin hemen her yerinde AK Parti iktidarına karşı açıktan ya da dip dalga halinde tepkilerin yükseldiğini görmek mümkün. Bırakın sokaktaki insanın tepkisini, bizzat AK Parti’nin teşkilatlarında sessizce bir memnuniyetsizlik dalgası yükseliyor… Daha geçtiğimiz hafta AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Maraş’ta Elbistan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin açılışını yaptı. Ancak açılışa az sayıda kişi katılınca Ünal, “Zaten kimse gelmemiş ki bir siz gelmişsiniz. Demek ki bu Elbistanlılar herhalde bu hastanenin açılışına pek mutlu olmadılar” diyerek tepki gösterdi.

“Eğer ‘cumhurbaşkanı televizyonda konuşacak’ haberi duyulur duyulmaz döviz şahlanıyor, Türk parası dip yapıyorsa burada bir ‘güven’ sorunu var demektir. İşte AK Parti’nin kaybettiği esas değer budur” diyen Ocaktan, şu ifadeleri kullandı:

İşin özeti şu ki bugün AK Parti toplumla arasındaki duygusal bağı kaybetmiş bulunuyor. Mesela Cumhurbaşkanı Erdoğan Siirt’te STK’lara yaptığı konuşmada, “Kendi çocuklarını Paris’e Londra’ya, Brüksel’e gönderip şatafat içinde yaşatırken, bu şehrin, bu ülkenin evlatlarına ölümü ve öldürmeyi reva görenlere meydanı asla bırakmayacağız” derken kendi çocuklarını Amerika’da okuttuğunu hatırlayamaması önemli bir göstergedir.

 

Karar, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU