İnek sağarak antrenman yaptı, güçlendirdiği bileğiyle dünya üçüncüsü oldu

Gülçin Altınay, spordaki başarısında inek sağmanın büyük payı olduğunu ifade ederek, "Güne doğal antrenman olarak inekleri sağmak ve altlarını temizlemekle başlıyorum" dedi

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinden yaşayan ve hayvancılıkla uğraşan ailesine destek olan milli sporcu Gülçin Altınay Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası'nda üçüncülük elde etti.

AA'da yer alan habere göre, 12 yaşından bu yana inek sağarak bileklerini güçlendiren ve yaklaşık 3 yıl önce yeteneğini keşfeden Altınay, okuldaki beden eğitimi öğretmeninin yönlendirmesiyle bilek güreşiyle ilgilenmeye başladı.

Kendi kategorisinde girdiği çeşitli müsabakalarda elde ettiği başarıların ardından Türkiye Şampiyonası'nda 1'inci olan Altınay, milli formayla katıldığı Romanya'nın başkenti Bükreş'te 27-28 Kasım'da düzenlenen Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası'nda 21 yaş altı genç kızlar 60 kilogram sağ kolda üçüncülük elde ederek, bronz madalyanın sahibi oldu.

2021_Aralik_20211207_2_51200608_71377666.jpg
Fotoğraf: AA


"Güne doğal antrenman olarak inekleri sağmakla başlıyorum"

Spordaki başarısında inek sağmanın büyük payı olduğunu ifade eden Altınay, çocukluğundan bu yana hayvancılıkla uğraşan ailesine yardım ettiğini, ahır temizlemenin yanı sıra annesine yardım etmek için günde iki defa inek sağdığını söyledi. Altınay, "Güne doğal antrenman olarak inekleri sağmak ve altlarını temizlemekle başlıyorum" dedi.

Teknik, taktik ve masa antrenmanı yaptığını Altınay, inek sağmayı sürdürdüğü için kollarının güçlendiğini, bunun yanında antrenman da yapınca kol kaslarının daha çok güçlendiğini belirterek şunları kaydetti:

Katıldığım müsabakada şampiyonluğu kıl payı kaçırdım ama bir daha ki şampiyonada ülkeme dünya şampiyonluğunu getireceğim. Önümde bir şampiyona var. Kollarımın daha da güçlenmesi için inek sağmaya devam edeceğim. Hem sporuma çok katkısı oluyor hem de anneme yardımcı oluyorum.

thumbs_b_c_738a4f79cfac849a8f2ebf1b92c515d5.jpg
Fotoğraf: AA


"Hedefimiz dünya şampiyonu olmak"

Altınay'ın antrenörü Rıdvan Durmaz da ilçede bilek güreşini sevdirdiğini, bu branşın son yıllarda popüler olmaya başladığını belirtti.

Dünya şampiyonasına 29 ülkeden sporcuların katıldığını ve sporcularından Altınay'ın 3'üncü, Helin Tuna'nın da 4'üncü olduğunu anlatan Durmaz, "Böyle büyük bir başarıyla ilçeye döndüğümüzden çok mutluyuz. Daha fazla sporcuyla, kızlarımızla daha güzel başarılar elde edip ilçemizi, ilimizi ve ülkemizi sevindireceğiz" diye konuştu.

Durmaz, ilçede tarım ve hayvancılığın yaygın olduğunu, kız çocukların hem hayvancılık hem de tarla işlerinde ailelerine yardım ettiğini dile getirerek, "Bu da sporcularımız için bir avantaj. Bunun bir örneği de Gülçin oldu. Hikayemiz ahırda inek sağımından başladı, dünya şampiyonasına uzandı. Daha iyi dereceler elde edeceğiz. Hedefimiz dünya şampiyonu olmak. Gülçin'in inek sağımı yaptığı, tarlada ailesine yardım ettiği için kasları gelişmişti. Bunun farkına vardık. Bilek güreşinde de bu kaslar önemli. Buna teknik ve taktik ekleyerek güzel sonuçlar elde ettik" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU