Akif Beki: Erbaş meğer Cübbeli'ye söylüyormuş

"Az daha adresi şaşırıp ikisinin de iktidarı uyardığını yazarak başımı belaya sokacaktım"

Fotoğraflar: AA

Karar yazarı Akif Beki, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın kurumun “gündelik tartışmalara çekilmesinin yanlış olduğuna” dair söyleminin hedefinin kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü olduğunu söyledi.

Beki, bugünkü köşe yazısında Ali Erbaş’ın 4 Aralık’ta "Diyanet İşleri Başkanlığının gündelik tartışmaların içine çekilmesi, son derece yanlıştır, son derece üzücüdür. Din ve diyanet konularında yazan, konuşan ve paylaşım yapan herkesin bu konuda çok daha hassas olması gerekmektedir” şeklinde bir açıklama yaptığını hatırlattı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Beki, yazısına şöyle devam etti:

Doğrusunu isterseniz Erbaş Hoca'ya hak verecektim. Bir "Dini, Diyanet'i siyasete kim çekiyor" yazısı döşenmek için uyarısını not etmiştim. Hoca lakaplı Cübbeli Ahmet'in 3 Aralık'taki nas itirazının da üstüne gelmişti. Sanki onu destekliyordu. Cübbeli, faizde nas kriterini hatırlatan Fatih Altaylı'ya özetle şöyle çıkışmıştı:

"Varlıklı babam böyle bir krizde battı. Esnaf tedirgin, iyi gitmiyor. Nas anladık da burası şeriat devleti mi! Yarım nas olmaz. Madem öyle yüzde 1 bile faiz vermeyeceksin. Bakın bu durum İslam’a büyük zarar veriyor. İslam’da faiz yoktur ama parayı korumak vardır. Paranın değer kaybı kadar faiz olabilir, fetvalar var. Milleti göz göre göre batırmayı nassa bağlarsanız, milleti nastan, Kur'an’dan soğutursunuz. Dini suçlu hale getirirsiniz."

Paramızın değersizleştirilmesinin gerekçesi olarak dinin kullanılması, Cübbeli'yi dahi çileden çıkarmıştı. "Bu ekonomik politikayı nas diye sürdürürsen ve millet batarsa herkes Kur'dan, İslam'dan bilecek" diye feveran ediyordu. Fakat dün 6 Aralık'ta, Cumhurbaşkanı Erdoğan Katar'a hareketinden önce şöyle dedi: "Stokçuluk biliyorsunuz, Diyanet İşleri Başkanımın yanında bunu konuşmak bana düşmez ama bizim dinimizde de haramdır."

Karar yazarı, “Sandığımın aksine, Erbaş'ın uyarısı meğer Cübbeli'yi hedef alıyormuş, işte o zaman anladım. Az daha adresi şaşırıp ikisinin de iktidarı uyardığını yazarak başımı belaya sokacaktım. Allah korumuş” dedi.

 

Karar, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU