Erdoğan'ın "meydanı dolduramadılar" iddiasına Kılıçdaroğlu'ndan "TÜİK"li, Özel'den videolu yanıt

CHP'nin Mersin'de düzenlediği "Milletin Sesi" mitinginin ardından "meydan doldu mu, dolmadı mı?" polemiği başladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yerine Mersin Millet Bahçesi yapılan eski Tevfik Sırrı Gür Stadı yanındaki alanda düzenlenen "Milletin Sesi Mitingi"ne katıldı / Fotoğraf: CHP

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Mersin'de düzenlenen "Milletin Sesi" mitinginde konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kılıçdarolu'nun Mersin mitinginden sonra Siirt'te katıldığı toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Mersin'de bu kadar kalabalık toparlayamadı. Çünkü burası Siirt. Diyor ki 'Bize daha büyük alan verilseydi orayı doldururduk.' Şu anda topladığın kalabalık ortada. Resmi rakamlar elimizde. İşte bak Siirt burada" diyerek Kılıçdaroğlu'nun Mersin mitinginde alanın doldurulamadığını söyledi.

Özel'den yanıt: Umarım utanırlar

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Erdoğan'ın sözlerinin ardından Mersin'deki miting alanının dolmadığını öne süren haber kanallarına paylaştığı bir video ile tepki gösterdi.

Özel, miting alanındaki kalabalığı gösteren bir videoyu, "Tayyip Erdoğan'ın Mersin'de 3 ay önce dolduramadığı meydanı korkularından bize vermediler. Bu coşkulu ve muhteşem kalabalığa rağmen utanmadan "meydan boş kaldı" diye yalan atan A Haber'e en iyi yanıt. Umarım utanırlar…" notuyla paylaştı.

Kılıçdaroğlu: Rakamları TÜİK'ten mi aldın?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, "Mersin'de topladıkları kalabalık ortada, bir de Siirt'e baksınlar. Rakamlar elimizde" diyen Erdoğan'a yanıt verdi.

Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Kılıçdaroğlu, "Mersin mitinginden elimde rakamlar var' demişsin Erdoğan. Allah'ını seversen doğru söyle, TÜİK'ten mi aldın?" diye sordu.

Mersin Valiliği: Mitinge yaklaşık 21 bin 500 kişi katıldı

Mersin Valiliğinden AA'ya yapılan açıklamaya göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Mersin'de katıldığı "Milletin Sesi Mitingi"nde yaklaşık 21 bin 500 kişi katıldı.

Açıklamaya göre, "Milletin Sesi Mitingi"ne yaklaşık 18 bin 500 kişinin polis ekiplerince güvenlik önlemi alınan turnikelerden geçerek katıldığı, 3 bin kişinin de alan dışından mitingi izlediği tespit edildi.

Açıklamada, mitingin olaysız şekilde tamamlandığı kaydedildi.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU