Soylu’dan Kılıçdaroğlu’na TÜİK tepkisi: Organize suç örgütlerinin ağına düşmüş

"Siyasetin ve devletin kaidesi bellidir. CHP, başında ehliyetini kaybetmiş bir kişi ve bunu istismar edenlerin işgalindedir"

Fotoğraf: AA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, enflasyon rakamları açıklandıktan sonra Türkiye İstatistik Kurumu’na (TÜİK) giden ve içeri alınmayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi.

Soylu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda CHP liderinin “organize suç örgütlerinin ağına düştüğünü” iddia etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kılıçdaroğlu’nu “TÜİK’i basmakla” suçlayan Soylu, şunları yazdı:

Kılıçdaroğlu, suç ve suç örgütleri ilişkisiyle, o iklimin ve sözlerin etkisiyle siyasi tarihimizde görülmeyen yöntemlere başvuruyor. Ana muhalefet genel başkanı; PKK, DHKP-C ve organize suç örgütlerinin ağına düşüp, onlara özenip mekan basmaya gitmez.  Siyasetin ve devletin kaidesi bellidir. CHP, başında ehliyetini kaybetmiş bir kişi ve bunu istismar edenlerin işgalindedir.

CHP’den yanıt

Soylu’ya yanıt, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’dan geldi. Ağbaba, Twitter’da şu mesajı paylaştı:

Ana muhalefet partisi, kamu adına hesap sorma yetkisine sahiptir. Bunu sen de çok iyi biliyorsun ama korkudan ne yapacağınızı bilemez durumdasınız. Mekan basmak senin gibi mafyayla el ele iş tutan, kabadayı gibi sağa sola racon kesenlerin işidir. Hesap vereceksiniz!

Ne oldu?

Kılıçdaroğlu, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) kasım ayı enflasyon rakamlarını açıklaması sonrası sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı.

TÜİK’ten randevu istediğini ancak alamadığını söyleyen CHP lideri, “Saat 11.00’de geliyorum, haberiniz olsun” dedi.

TÜİK binasına giden CHP lideri, içeri alınmadı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU