Trafik kazasında hayatını kaybeden Genç İHH gönüllülerinin cenazeleri defnedildi

Bursa’da düzenlenen bir etkinliğe giden vakıf gönüllülerinden 4 kişi trafik kazasında yaşamını yitirmişti

Fotoğraf: AA

İstanbul Genç İHH'nin Bursa'da düzenleyeceği Teknoloji Kampı'na giderken trafik kazası sonucu yaşamlarını yitiren Kağan Talip Tığlı, Muratcan Kaya, Yusuf Taha Göktaş ve Tarık Kesekçi'nin cenazeleri toprağa verildi.

Hayatını kaybeden dört gençten biri olan Tarık Kesekci için Nevşehir'deki Hacı Rasim Uzer Camisi'nde tören düzenlendi.

1.jpg
Fotoğraf: AA


Cenaze törenine, gencin ailesi ve yakınları, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve Teknofest Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, İHH Genel Başkan Yardımcıları Sait Demir ve Yavuz Dede, il protokolü ile Kesekci'nin mesai arkadaşları ve vatandaşlar katıldı.

Yusuf Taha Göktaş'ın cenazesi de Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde toprağa verildi.  Göktaş için Ereğli Kepez Tepe Camisi'nde tören düzenlendi.

2.jpg
Fotoğraf: AA


Burada taziyeleri kabul eden aile yakınları gözyaşı döktü.  Baba Kerem Göktaş, cenazede yaptığı konuşmada, böyle bir günde acıyı ifade etmenin çok zor olduğunu belirtti.

Gözyaşını, acısını dindiremediğini dile getiren Göktaş, "Adını 'Yusuf yüzlü, ahlaklı olsun' diye Yusuf koyduk. Gerçekten de öyleydi. Bizi hep mutlu etti, sevindirdi. Mutlu etmek için çalıştı, çabaladı. Ben senden razıyım oğlum, Allah da senden razı olsun" dedi.

Kağan Talip Tığlı ve Muratcan Kaya için de Fatih Camisi'nde öğle namazını müteakiben cenaze namazı kılındı. 

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım cenazede konuşma yaparak "Allah yolunda canını feda edenler ölü değildir. Bu genç kardeşlerim, çok genç olmalarına rağmen insanlığa, millete vatana hizmet etmek için çalıştılar ve teknoloji kampını yaparken şehit oldular. Benim için çok zor bir gün" dedi.


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da "Biz Müslümanız biz teslimiz. Her gün namazlarımızda iyyake nabüdü ve iyyake nestain diyoruz. Yolumuz yolculuğumuz belli. Biz bu kardeşlerimiz de onu söylüyorlar. Biz görevli bir milletiz. Biz görevli bir toprakların evlatlarıyız. Bu kardeşlerimiz de cephenin en önünde mücadelesini Allah rızası için yapan ve bunu da sessiz kahramanlar olarak sürdüren kardeşlerimiz, Allah bizi onlara mahçup etmesin. Allah cennetiyle, cemaliyle müşerref eylesin. Duamız o dur. Allah ailesine, yakınlarına, çalışma arkadaşlarına sabır ihsan eylesin. Biz birçok yerde beraber olduk, birçok yerde sırt sırta verdik. Gökkube şahittir, cenabı Allah şahittir. Mazlumun mağdurun hep yanında oldular. Hep cenabı Allah'a sığınarak adım attılar. Biz onlara şahidiz. İnşallah onlar da bize şahitlik ederler. Tekrar başımız sağ olsun" dedi.

Namaz ve duaların ardından Murat Can Kaya Bağcılar Kirazlı Mezarlığı'na, Kaan Talip Tığlı da Karacaahmet Mezarlığı'na defnedildi. 

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU