TİP'ten genel grev çağrısı: Bu böyle gitmez

"Üç beş asalağın, 80 milyonu felakete sürüklemesine izin vermeyeceğiz"

Fotoğraf: TİP

Türkiye İşçi Partisi (TİP), Türk Lirası’ndaki rekor değer kaybının ardından bir açıklama yaparak hükümeti istifaya çağırdı. Parti genel grev çağrısı da yaptı.

TİP’ten yapılan yazılı açıklamada Türk Lirası’nın tarihi bir değer kaybı yaşadığı kaydedildi. İktidarın yarattığı ekonomik kaos sonucunda marketlerin gıda satışına sınırlama getirdiği, gübre ve zirai ilaç satışı yapılamadığı, bankaların internet şubelerine ulaşılamadığına dikkati çekilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Maaşlarımız günden güne erirken, undan mazota her şey bir bir zamlanıyor.  Tahıl ambarı denilen ülkemiz, buğdayı bile dolarla ithal eder hale geldiği için ekmeğin fiyatı bile 4 liraya dayanmış durumda.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Uzatmamıza gerek yok. Hepimiz bu kaosun içinde yaşıyoruz, görüyoruz” denilen açıklamada genel grev çağrısı yapıldı:

Tüm bu yaşananlar, Saray Rejimi’nin ülkeyi a’dan z’ye batırdığının resmidir. Kendileri Saraylarda yaşar, lüks makam arabalarıyla gezerken halkı soğan ekmek yemeğe davet edenler bu ülkenin asalakları, ihanetin mimarlarıdır. “Ekonominin kitabını yazdık” diyen Erdoğan, bu çöküşün baş sorumlusudur. İş bilmezlik ya da hata sonucu değil, göz göre göre, bile isteye ülkeyi uçuruma sürüklemiştir.

Her geçen gün yoksullaşan halk, geçinemeyenler, barınamayanlar, atanamayanlar, maaşı gün be gün eriyen işçiler, bir çıkış umudu bulamayan, yurt dışına gitmek dışında seçeneği kalmayan gençler Erdoğan’ın umrunda değildir. O, yandaş patronlarını, dolarla ödeme garantisi verdiği için şimdi servetlerine servet katan ihale baronlarını, TÜGVA gençliğini nasıl besleyeceğini düşünmektedir.

Bu böyle gitmez. Ülkemizin, Saray Rejimi altında kaybedecek tek bir saati bile kalmamıştır. Hükümet derhal istifa etmeli ve hemen erken seçime gidilmelidir. Üç beş asalağın, 80 milyonu felakete sürüklemesine izin vermeyeceğiz. Emekçi halkımızı, Saray’ın ihanetine karşı birlikte mücadeleye, sendikaları ve demokratik kitle örgütlerini genel grevi örgütlemeye çağırıyoruz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU