Dolar 13'ü gördü, muhalefet partileri harekete geçti

CHP MYK yarın ekonomi gündemi ile olağanüstü toplanacak. Akşener, ekonomi kurmaylarını toplantıya çağırdı. Davutoğlu ise partileri ortak karar almaya çağırdı

Fotoğraf: AA

Türk Lirası'nda bir günlük değer kaybı yüzde 20'ye yaklaştı. Dolar gün içinde 13.45 seviyelerini görürken Euro ise 15 TL sınırını aştı. Kurda yaşanan ani dalgalanmanın ardından muhalefet partileri de harekete geçti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

CHP MYK olağanüstü toplanıyor

 CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), yarın olağanüstü toplanacak.

Alınan bilgiye göre, CHP MYK yarın saat 12.00'de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde olağanüstü toplantı yapacak.

Toplantıda ekonomideki son gelişmelerin ele alınacağı belirtildi.

CHP Ekonomi Masası üyelerinin de bu akşam parti genel merkezinde bir toplantı yapacakları bildirildi.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun yarın Gaziantep'e yapacağı ziyaretin iptal edilebileceği de öğrenildi.

Akşener kurmaylarını toplantıya çağırdı

İYİ Parti'den yapılan açıklamada, “İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener, piyasalardaki gelişmeler üzerine, ekonomi kurmaylarını saat 18:00’de Genel Merkez’de toplantıya çağırdı. Toplantıda piyasalardaki hareketlilik ve alınması gereken önlemler değerlendirilecektir” denildi.

Davutoğlu, Kılıçdaroğlu ve Akşener ile görüşecek

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise urlardaki dalgalanmanın ardından sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Bu artık cehalet değil ihanettir. Bu ihanete karşı tüm siyasi parti liderlerini ve aziz milletimizi gerçek ekonomik Kurtuluş Savaşı başlatmaya çağırıyorum” dedi.

Davutoğlu bu kapsamda bugün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yarın da İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşeceğini duyurdu.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU