Hans Zimmer: Christopher Nolan, Yıldızlararası'nı bestelerimi dinleyince çekmeye karar verdi

"Sanırım bu filmi çeksem iyi olacak"

Matthew McConaughey, Yıldızlararası'nda çocuklarını geride bırakıp bilinmezliklerle dolu bir uzay yolculuğuna çıkan astronot Cooper'ı canlandırıyordu (IMDb/Warner Bros)

Ünlü film müziği bestecisi Hans Zimmer, Christopher Nolan'ın yönettiği Yıldızlararası (Interstellar) filminin müziklerini henüz senaryo yazılmamışken bestelediğini, yönetmenin de parçaları duyduktan sonra filmi çekmeye karar verdiğini söyledi.

Alman besteci, katıldığı Reel Blend adlı bir podcast'te, Nolan'ın kendisinden henüz başlamadığı bir proje için beste yapmasını istediğini belirtti.

Zimmer, bunun üzerine birkaç şarkı besteleyip Nolan'a dinlettiğini, yönetmenin de müzikleri duyduktan sonra filmi çekmeye karar verdiğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

64 yaşındaki besteci, yönetmenle arasında geçen diyaloğu şöyle anlattı:

Chris henüz senaryoyu bile yazmadan benden bir beste yapmamı istedi. Ben de bestelediğim parçayı ona dinlettim. Chris'e bakmıyordum, o arkamdaki koltukta oturuyordu. Parça bitince arkama dönüp ‘Nasıldı sence?' diye sordum. O da arkasına yaslanarak “Hmm, sanırım bu filmi çeksem iyi olacak' dedi.

Yıldızlararası aslında 2007'de Steven Spielberg'ün çekmeyi planladığı bir proje olarak başlamış, Christopher Nolan'ın kardeşi Jonathan Nolan da senaryoyu yazması için işe alınmıştı.

Fakat Spielberg'ün projeden ayrılmasının ardından, yönetmen koltuğuna 2013'te Christopher Nolan geçmişti.

Başrollerini Matthew McConaughey ve Anne Hathaway'in paylaştığı film, 2015'te En İyi Görsel Efekt dalında Oscar Ödülü ve yine aynı yıl BAFTA En İyi Özel Görsel Efekt Ödülü'nü almıştı. Yapımın bütçesiyse 165 milyon (yaklaşık 1,7 milyar TL) dolardı.

Zimmer, Yıldızlararası'ndan sonra Blade Runner 2049: Bıçak Sırtı (Blade Runner 2049) ve Dune (Dune: Çöl Gezegeni) gibi filmlerin de müziklerini bestelemişti.



Independent Türkçe, Screen Rant, Cinema Blend

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU