AK Parti milletvekili Fakıbaba, tehdit edildiğini duyurdu: Boyun eğmem

"Suç duyurusunda bulundum ve konunun takipçisi olacağım. Haksızlığa karşı durmaktan ve adaleti savunmaktan asla geri durmayacağım"

Fotoğraf: AA

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, tehdit edildiğini duyurdu ve "Boyun eğmem" dedi.

Fakıbaba, Şanlıurfa'da yayın yapan Edessa TV'nin canlı yayın konuğu olduğu programda çeşitli konulara ilişkin açıklamalarda bulundu. Geçmişte Şanlıurfa’da belediye başkanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı gibi görevler yapan Fakıbaba'nın yaptığı açıklamalardan birisi Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018'de meydana gelen çatışma oldu.

“Utandım”

Fakıbaba, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Yıldız'ın ağabeyi Mehmet Yıldız ile Hacı Esvet Şenyaşar ve oğulları Adil ve Celal Şenyaşar'ın ölümünün kamuoyunda ‘terör olayı” şeklinde paylaşılmasından utandığını vurgulayarak şunları anlattı:

Ben önce İbrahim Bey'in ağabeyinin öldürüldüğünü öğrendim. Olaydan hemen sonra Suruç'a gittim. Sonra olayın gerçekliğini öğrendim. Araştırdım ve genel merkezi arayarak, ‘Bu terör olayı değil' dedim. Sayın Cumhurbaşkanı'nın Şanlıurfa'ya geldiğinde bu olaydan terör olayı olarak söz etmemesi konusunda telkinde bulundum. Öyle de yaptı.

Video kayıtlarını izledim. O dükkana daha önce de ben gitmiştim. Şenyaşar Ailesi beni çok güzel karşılamış. O zaman bu olaya terör olayı denilmesinden utandım. Ateş, ateşle söndürülmez. Keşke böyle bir şey yaşanmasaydı da biz milletvekili seçilmeseydik.  Ben de bu tür olumsuz karşılamalarla karşılandım. Bizi kovan da oldu, elini uzatmayan da. Bu olay o zaman seçimi olumsuz yönde etkiledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Emine Şenyaşar’ın adalet arayışı

Buradan her iki aileden vefat edenlere başsağlığı diliyorum. Anne Emine Şenyaşar 250 gündür adalet arayışını sürdürüyor.  Anne annedir. Çok üzülüyorum. Yüreğim parçalanıyor. Allah sabır versin.

“Bazı isotçular istifa etmemi istiyor”

Fakıbaba, geçen aylarda partisinden istifa ettiğini açıklayarak, AK Parti'nin Şanlıurfa milletvekilleri Kasım Gülpınar ve Ahmet Akay'ın kendisini ikna ederek istifa kararından vazgeçirdiklerini bildirdi. Fakıbaba, “AK Parti ile doku uyuşmazlığı olanlar var. 2014'den sonra Şanlıurfa'nın kimyası değişti. Bazı isotçular AK Parti'den istifa etmemi istiyor” dedi.

Fakıbaba, bu açıklamalarının ardından tehdit edildiğini ve suç duyurusunda bulunduğunu ifade etti.

"Adaleti savunmaktan geri durmayacağım"

AK Partili vekil, Twitter hesabından şu mesajı paylaştı:

Dün akşam katıldığım TV programında yaptığım açıklamalardan sonra rahatsız olanların tehdit ve baskılarına asla boyun eğecek bir insan değilim. Suç duyurusunda bulundum ve konunun takipçisi olacağım. Haksızlığa karşı durmaktan ve adaleti savunmaktan asla geri durmayacağım.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU