Siverek'te ailesi katledilen Yekbun İzol katliamın görüntülerini yayınladı

Urfa'nın Siverek ilçesinde yaşanan ve 6 kişinin hayatını kaybettiği katliamda ailesini kaybeden Yekbun İzol saldırıyı AK Parti kurucularından Zülfikar İzol'un yakınlarının gerçekleştirdiğini iddia etti

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde İzol Aşireti mensupları arasında yaşanan ve 6 kişinin öldüğü, 5 kişinin yaralandığı silahlı saldırının cep telefonuyla çekilmiş görüntüleri ortaya çıktı.

 

 

Cumartesi günü Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine bağlı Çeltik Mahallesi'nde İzol Aşireti'ne mensup kişiler arasında arazi anlaşmazlığı yüzünden başlayan tartışmanın ardından silahlı saldırı sonucu Zozan İzol (42), Mustafa Serdar İzol (24), Meral İzol (42) ve Hakkı İzol (49) hayatını kaybetmiş, Rıdvan Buluş (30) ve Serdar Delen (31) de yaralıları taşıyan otomobilin çarpması sonucu ölmüştü. Ayrıca Yusuf Rojhat İzol, Cihan İzol, Serhat Ferman İzol, Cemal İzol ve Mehmet Metin İzol ise yaralanmıştı.

Katliamın gözü önünde yaşandığını ve saldırıda annesi, babası, amcasının eşi ve amcasının oğlunun öldürüldüğünü söyleyen Yekban İzol'ün paylaştığı video, #SiverektekiKatliamaSesVer etiketiyle onbinlerce kez paylaşıldı ve Twitter gündemi listesinde 1 numaraya yükseldi.

Yekbun İzol'un sosyal medya hesabından da paylaştığı iddialarına göre eski AK Parti Milletvekili Zülfikar İzol’un kardeşleri Cihan İzol, Medeni İzol, Cemal İzol, Bülent İzol ve Ferman İzol olay günü 4 araba, bir traktör ve 10’dan fazla kişiyle evlerinin önüne geldi. Yekbun İzol bu kişilerin annesi, babası, amcasının eşi ve amcasının oğlunu katlettiğini, iki kuzeninin de yaralı olduğunu söyledi. Uzun bir metinle kendi açısından yaşananları anlattı.

“Gözlerimizin önünde ölümlerini izledik”

Olaydan bir gün önce jandarmanın evlerine geldiğini, esas niyetin ise etrafa bakmak, kimler var kimler yok öğrenmek olduğunu iddia eden Yekbun İzol, sonraki gün yaşanan katliam için de “Bunca insanı savunmasızken katletmek hiçbir yerde yazmaz. Bu soykırımdır” ifadelerini kullandı.

 

belge3.jpg
Yekbun İzol, iddialarını sosyal medya hesabından gündeme taşıdı

 

Her şeyin gözlerinin önünde yaşandığını ve kayıt altına aldıklarını, olayın örtbas edilmesine izin vermeyeceklerini ifade eden İzol, devamında şunları söyledi:

Biz dört kişi, hepsini kendi ellerimizde telefonla kameraya aldık. Gözlerimizin önünde ölümlerini izleyip kaydetmek zorunda kaldık. Bu çok büyük bir acı. Ben herkes bunu bilsin, duysun istiyorum. Bunu tüm Türkiye bilmeli. Bunların nasıl insanlar olduğunu, nasıl bir ölüm planı hazırladıklarını bilmeli. Bize yardım edin, sesimizi duyun. Biz altı kardeş annesiz babasız bırakıldık. En küçüğümüz henüz 9 yaşında. Adalet istiyoruz. Bu ülkede hak hukuk adına bir örnek olsun bu cinayetlerin ortaya çıkarılması.

 

 

musa serhat izol
Katliamda hayatını kaybeden 24 yaşındaki Mustafa Serdar İzol inşaat mühendisliği öğrencisiydi

 

AK Parti kurucularından Zülfikar İzol ’a yönelik sosyal medya üzerinde yapılan suçlamaların ardından eski AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mazhar Bağlı’dan açıklama geldi. 

 

AK Parti İstanbul Milletvekili ve Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi Mustafa Yeneroğlu da sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu, "Olayın takipçisiyiz" dedi.

 

 

Şanlıurfa Valiliği, iddiaların ardından bir açıklama yaptı ve 3 şüphelinin tutuklandığını, hastanede tedavileri süren diğer 3 şüphelinin ise sağlık durumları el verdiğinde mahkemeye çıkarılacaklarını duyurdu.

 

valilik.PNG
Şanlıurfa Valiliği iddialar üzerine açıklama yaptı

 

Independent Türkçe’nin ulaştığı kaynaklar, saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen tarafın can güvenliği gerekçesiyle konuşmak istemediklerini söyledi.

Hem iddialar, hem de konunun sosyal medyada en çok konuşulanlar arasına girmesi nedeniyle bir güvenlik tehdidi oluştuğunu belirten Zülfikar İzol'un yakınları açıklama yapmaktan kaçındı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, katliama yönelik soruşturmanın "kime uzanırsa uzansın" etkili şekilde yürütülmesi gerektiğini söyledi.

 

 

HDP Kocaeli milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu da aynı etiketle paylaşım yapanlar arasındaydı.

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU