Kürşat Yılmaz MHP lideri Devlet Bahçeli'yi ziyaret etti

Yeniden yargılama talebi kabul edilerek tahliye edilen Kürşat Yılmaz çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, yönetmek, nitelikli yağma, tehdit, kasten yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" gibi suçlardan 66 yıl 3 ay 15 gün hapisle cezalandırılmıştı

Fotoğraf: Twitter @DenizDepboylu

"Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmek, nitelikli yağma, kasten yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma ve tehdit gibi" suçlar nedeniyle 17 yıl cezaevinde kalan Kürşat Yılmaz, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ziyaret etti.

MHP MYK Üyesi Deniz Depboylu, ziyareti Twitter hesabından "Ülkü ve ülke sevdalısı olan, davalarının gözü kara yiğitlerinden Yakup Kürşad Yılmaz, tahliye olmaları münasebetiyle Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Beyefendiyi ziyaret etmişlerdir" ifadeleriyle duyurdu.

Yeniden yargılama talebi kabul edildi

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kürşat Yılmaz, 30 Ekim 2005 tarihinde "Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, yönetmek, nitelikli yağma, tehdit, kasten yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" gibi suçlardan 66 yıl 3 ay 15 gün hapisle cezalandırılmıştı.

Yeniden yargılama başvurusunda bulunan Kürşat Yılmaz'ın bu talebi dosyadaki bir kısım suçlar yönünden kabul edildi.

Yılmaz bu sayede 32 yıllık cezadan beraat etti. Bu cezanın infazdan düşürülmesinin ardından kalan ceza yönünden infaz süresi tamamlanan Kürşat Yılmaz, güvenlik gerekçesiyle gece yarısı cezaevinden tahliye edildi.

Bahçeli, Çakıcı'yla birlikte Yılmaz'ı da anmıştı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli salgın sürecinin başlangıcında yaptığı bir konuşmada tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın cezaevinden çıkarılması çağrılarına tepki göstererek, "Ülkü ve ülke sevdalısı olan, davalarının gözü kara yiğitleri olarak bilinen mesela Alaattin Çakıcı, mesela Kürşat Yılmaz, 100 bin ülkücünün imzasıyla aday gösterilseydi, bu kahramanlarımız için de cezaevinden çıkarılmaları için bir kampanya yapılacak mıydı" demişti. 

 

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU