"Pudra şekeri" kullandığını iddia eden Kürşat Ayvatoğlu'nun kanında "uyuşturucu madde" tespit edildi

Savcılık, Ayvatoğlu hakkında 15 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlıyor

Fotoğraf: Twitter

Geçen mart ayında, lüks bir araçta uyuşturucu madde kullanırken görüntüleri ortaya çıkan ve gözaltına alındıktan sonra ifadesinde "Kokain değil, pudra şekeriydi" diyen eski AK Parti Genel Merkez Çalışanı Kürşat Ayvatoğlu'nun adli tıp raporu soruşturma dosyasına ulaştı.

DW Türkçe'den Alican Uludağ'ın haberine göre; Adli Tıp Kurumu, gönderilen numuneler üzerindeki incelemesini tamamladı. 

Yapılan incelemede Ayvatoğlu'ndan alınan örneklerde son 6 ay içinde uyuşturucu madde kullandığına dair bulgular edildi. Rapor, soruşturmayı yürüten savcılığa gönderildi.

Raporu dosyaya delil olarak koyan savcılık, Ayvatoğlu hakkında dava açmaya hazırlanıyor.

İddianamenin yazımına başlayan savcılığın Ayvatoğlu hakkında uyuşturucu madde kullanmak ve uyuşturucu madde kullanılmasını özendirmek suçlarından 7 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteyeceği belirtildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ne olmuştu?

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gözaltına alınan Ayvatoğlu'nun alınan ilk ifadesinde, söz konusu maddenin uyuşturucu madde değil pudra şekeri olduğunu iddia etmişti.

Arkadaşlarıyla şaka amaçlı, pudra şekeriyle uyuşturucu madde kullanıyormuş gibi yaparak eğlendiklerini öne süren Ayvatoğlu, söz konusu görüntülerin de kendisinin haberi olmadan çekildiğini söylemişti.

Adli kontrol kararıyla serbest bırakılan Ayvatoğlu, kamuoyunun tepkisi üzerine yeniden gözaltına alınmış ve bu kez ifadesinde kokain kullandığını kabul etmişti.

Ayvatoğlu, yakın dönemde uyuşturucu kullanmadığını öne sürmüş, görüntülerin 2 yıl öncesine ait olduğunu savunmuştu. 

Savcılık ise ev hapsi kararı verilen Ayvatoğlu'nun doğruyu söyleyip söylemediğini anlamak için kan, kıl ve idrar örnekleri aldırmıştı.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU