Erdoğan: Binali Bey'in rakibi 15 Temmuz'da FETÖ'yle beraberdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sultangazi'de toplu açılış töreninde konuştu, "Pazar günü, bize Mursi'yi hatırlatanlarla yarışıyoruz" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Sultangazi'deki toplu açılış töreninde konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

"Şu anda bu katılım, haftanın bugününde bir şeyi gösteriyor: inşallah önümüzdeki dönemde İstanbul'un tamamında ve ilçemizde yatırımların çok daha büyüklerine imza atacağız.

Esaretten şehadete yürüyen Mısır halkının seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi kardeşimize Allah'tan rahmet diliyorum.

Ne yazık ki aynı tarihte içeri alındı 6 yıl sonra aynı tarihte mahkeme salonunda şehadete yürüdü. 

'Bize Mursi'yi hatırlatanlarla yarışıyoruz'

Demokratik bir seçimle iş başına gelen merhum Mursi'nin darbeyle indirilmesini, hapiste hücrede eziyet çektirilmesini ve mahkemede ölmesini izleyen dünyayı esefle kınıyorum.

Bize Mursi'yi hatırlatanlarla biz şu anda yarışıyoruz. Pazar günü yapılacak seçimde bize Mursi'yi hatırlatanlar var diğer tarafta adaletle bu yolda yürüyecekler var.

Pazar akşamı inşallah zaferle müşerref olacağız. Zalimler için yaşasın cehennem. Bugün ikindi namazı sonrası Fatih Camii'nde gıyabi cenaze namazı Mursi için kılınacak. 

Türkiye'nin genelinde bu yapılacak. Türkiye'yi ve Türk milletini 15 Temmuz'a rağmen hala tanıyamamış olanlara sandığın gücünü bir kez daha göstereceğimize inanıyorum. 

Cumhur ittifakı olarak AK Parti ve MHP el ele bu işi başaracağız. 

Merhum Mursi'nin o halinden bile korkuyorlar. Hanımına defni göstermiyorlar, iki oğluyla sabah 5'te defnediyorlar. Korkaklar için de yaşasın cehennem.

Ülkemiz için de bunu başaramayacaklar. Nasıl 15 Temmuz'da başaramadılar bundan sonra da başaramayacaklar. 

15 Temmuz'la alakalı Binali Bey kardeşimizin rakibinin attığı tweetler var nerede FETO'yla beraber. Ne diyor "Benim onlalar alakam yok", kayıtlarda hepsi var. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

23 Haziran seçimi

Ordu Valisi'ne "İt" demedim "Basit" dedim diyor. Kayıtlarda hepsi var, İstanbulumuzu bu yalancılara teslim edemeyiz. 

31 Mart'ın İstanbul'da galibi hiç şüpheniz olması cumhur ittifakıdır, AK Parti'dir. 

İstanbul'un 39 ilçesinin 25'i bizim yanımızda yer almıştır. Bir tanesi MHP'li kardeşimiz, 24'ü de AK Parti'li kardeşimiz almıştır. 

Gerisi de millet ittifakına kalmıştır. Başkanvekillerinin tamamı AK Parti'dir. Bütün komisyonlar cumhur ittifakında olduğuna göre hizmetin en uygun şekilde verilmesi bu şekilde olur, başka şekilde olmaz. 

'Çaldılar ifadesi hukuki değil siyasidir'

Çaldılar denmesinden rahatsız olmuşlar. Binali Bey'in rakibine söylüyorum "Çaldılar" ifadesi hukuki değildir, siyasidir. Hukuki nedir usulsüzlüktür. Burada hem usulsüzlük var hem yolsuzluk var. Müsaade edin de bunu da söyleyelim. 

31 Mart'ta tespit ettiğimiz hırsızlıkların, hukuksuzlukların hesabını sormak boynumuzun borcudur. 

Mazbatamı aldım diyor. Sen mazbatanı YSK'dan değil il seçim kurulundan aldın. İtirazımız sonucu mazbatanı aldılar. Daha öğreneceğin çok şey var. 

YSK'ya itirazımızı yaptık, YSK da bu seçimi iptal etti. Seçimlerin iptal edilmesi kararı siyasi değil hukuki bir sürecin sonucudur. 

Bağırıp çağırmadık, YSK üyelerine çete demedik. Bay Kemal YSK üyelerine "Çete" dedi. Bizim edebimizde böyle şeyler yok.

'Seçimden sonra hesabını vereceksin'

Ordu Valisi'ne "İt demedim, basitleşti dedim" diyor. Daha bitmedi, seçimden sonra hesabını vereceksin. Yanına koruma olarak benim polisimi alıyorsun ondan sonra "Şerefsizler" diyorsun. Bunların hesabını vereceksin.

Bu sandıklar yeniden açılıp sayılsaydı, bugün bu noktaya gelmeyecektik.

Diyor ki "Suyu ucuzlatacağım" hangi suyu ucuzlatacaksın ya? Biz İstanbul'u susuz devraldık. İstanbul'a suyu bu kardeşiniz getirdi. 

İstanbul'da Marmaray diye bir şey var mıydı? Yaptık mı? Oradan 350 milyon yolcu geçti. Avrasya Tüneli o da Boğaz'ın altından geçiyor. Bunlara kalsa buna da müsaade etmezlerdi.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü bu CHP zihniyeti onu istemedi ama biz dedik ki orayı da yapacağız. 17 yılda Berlin Havalimanı bitmedi biz 5 yılda İstanbul Havalimanı'nı bitirdik.'

Türkiye'deki Suriyeliler tartışması

Şimdi bir şey daha uydurdular. Ne diyorlar, 'Bize para vermiyorsunuz, Suriyelilere veriyorsunuz' Bu yalan CHP'nin yalanıdır. Suriyelilere maaş bağlama diye bir şey yok. Kamplardaki Suriyelilere gıda, sağlık yardımı yapıyoruz. Ama asla para vermiyoruz.

Biz vatandaşımıza veriyoruz. CHP bu yalanları bırak. 

Suriyeliler konusunda elbette bizim de şikayetlerimiz var. Emniyetimiz gerekli tedbirleri alıyor. Şu an itibarıyla 330 bin Suriyeli topraklarına döndü. Oradaki mücadele başarıldıkça diğerleri de topraklarına dönecektir. 

Hükümette ve belediyelerde gösterdiğimiz yönetimle ülkemize çağ atlattık. 

Ülkemizin bu istikrarlı gidişinden rahatsız olanlar içerideki her fırsatı krize çevirmeyi planlıyor. 

Şu anda bizim karşımızda olanların hepsi Gezi olaylarında yer almışlardır. Başaramayacaksınız, Türkiye'ye diz çöktüremeyeceksiniz. Bu ülkeyi yıkımın, acının, esaretin kol gezdiği bir yer haline getiremeyeceksiniz.

İstanbul'a proje adamı yakışır dedik. Bu dönem her ikimizin de İstanbul'a vefa borcumuzu ödeyeceğimiz bir dönem olacak. 

Ne diyor "18 günde neler yaptık", 18 günde ancak odanın kilidini değiştirirsin. 

Bütün kurumlarımızla Binali Bey'in yanında yer alacağız. Yaşadığı şehrin geleceğini düşünen, bu şehrin çapulcuların elinde zarar görmesini istemeyen herkesi 23 Haziran'da doğru seçim yapmaya davet ediyoruz. 

Binali Yıldırım söylediğini yapan, yapamayacağını söylemeyen bir kardeşimizdir. Şehir dışındaki bütün AK Partili kardeşlerimin İstanbul'a gelip oy vermesini istiyoruz. AK Parti teşkilatlarımız yardımcı olacaktır. 

Adaylar arasında istihdamdan teknolojiye kadar size hitap eden tek kişinin Binali Yıldırım olduğunu hatırlatırım. Cumhurbaşkanı ve kabinem olarak biz de gençlerin yanında olacağımızı bilmenizi istiyorum."

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU