Akşener: Partili cumhurbaşkanlığı sistemi ülkemiz için başlı başına bir milli güvenlik tehdidi

Hükümetin ekonomi politikalarına yönelik eleştirilerde bulunan Akşener, "Erdoğan'ın milli güvenlik tanımı kendi koltuğunun güvenliğinden başka bir şey değil" ifadesini kullandı

Fotoğraf: AA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantına katılarak gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası döviz kurunda yaşanan yükselişe ilişkin konuşan Akşener, "İktidardakilerin becerikli ellerinde paralarımızın iyice pul, emeklerimizin zayi edildiği bir haftayı daha geride bıraktık. Sayın Erdoğan'ın milli güvenlik tanımı kendi koltuğunun güvenliğinden başka bir şey değil" dedi.

Akşener şöyle devam etti:

Geçinemiyor musunuz? O zaman teröristsin. İflasın eşiğinde misin? O zaman hainsin? Sosyal medyada eleştiri mi yazdın? Milli güvenlik için bir tehditsin. Oysa ülkemizdeki asıl milli güvenlik tehditleri nedir biliyor musunuz? Evine ekmek götüremeyen babalar, tencere kaynatamayan anneler, huzuru yurt dışında arayan gençler, üretemeyen sanayiciler, AK Parti'nin kaderi ile devletin kaderi birdir diyen milletine yabancılaşmış siyasiler bir milli güvenlik tehdididir Tüm bunların gerçek sebebi olan partili cumhurbaşkanlığı sistemi ülkemiz için başlı başına bir milli güvenlik tehdididir.

"Ülkemizde bizzat devlet eliyle kara para aklanıyor"

Akşener, Türkiye'yi Mali Eylem Görev Gücü (FATF) tarafından kara paranın aklanması ve terörizmin finansmanını engellemede başarılı olamadığı için gri listeye almasını da değerlendirdi.

"Bu vizyoner yönetim anlayışının sonucunda gri listeye girdik" diyen Akşener, "Bu gri listede dünyanın en büyük 10 ekonomisinin arasından hiçbiri yok. İlk 20 ekonomisinden de kimse yok, ilk 30 ekonomisinden ise sadece Türkiye var. Bu listeye eğer ülkenizde yoğun miktarda para aklanıyor, terörist gruplar ülkenizden finansman sağlıyor ve siz hiçbir mücadele sergilemiyorsanız giriyorsunuz. Türkiye'nin düşürüldüğü duruma bakar mısınız?" diye konuştu.

"Ülkemizi bu haksızlığa uğratanın da iktidarın bizzat kendisi olduğunu biliyoruz" diyen Akşener, "Türkiye'de gerçekten para aklanıyor mu? Evet maalesef aklanıyor hem de bizzat devlet eliyle aklanıyor. Bu ucube sistemde iktidar diyor ki, 'Uyuşturucu mu satıyorsun? Getir paranı. Türkiye'den para mı kaçırdın? Getir paranı. Yüzde 1 komisyonla paranı da seni de aklıyorum' diyor. Çamaşır suyu reklamı değil AK Parti iktidarı" dedi.

"Bu bütçe bir savurganlık bir israf bütçesidir"

2022 yılı bütçesi görüşmeleriyle ilgili de konuşan Akşener, "2022 bütçesi TBMM'ye geldi. Partili cumhurbaşkanlığı sistemine geçildiğinden beri herkes biliyor ki Türkiye Cumhuriyeti'nin tüm imkanları yine o beş müteahhitin ve bir grup saray şımarığının hizmetine sunulacak. Kaynaklar, döviz getirenler yerine, ülkeden döviz kaçıran 5’li çeteye ayrılıyor" ifadelerini kullandı.

Hükümetin bütçe talebinine tepki gösteren Akşener, "Bu bütçe bir savurganlık bir israf bütçesidir. Bu bütçe sayın Erdoğan'ın giderayak milletimize attığı son kazığın bütçesidir" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU