Koronavirüsten 198 ölüm: Vaka sayısı 28 bin 465

Koca, vakaların yaş ortalamasının düştüğünü bildirerek, “Artık yarıya yakını 30 yaş altı” dedi

Fotoğraf: AA

Sağlık Bakanlığı koronavirüs tablosunu covid19.saglik.gov.tr adresinden açıkladı.

Tabloya göre; Türkiye'de son 24 saatte 28 bin 465 kişi koronavirüse yakalandı, 198 kişi hayatını kaybetti.

Koca: Vakaların yaş ortalaması düştü

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vakaların yaş ortalamasının düştüğünü bildirerek, "Artık yarıya yakını 30 yaş altında" dedi. 

Koca, Twitter'dan tabloya ilişkin durum değerlendirmesi yaptı: 

Vakaların yaş ortalaması düştü. Artık yarıya yakını 30 yaş altında. Aşılama sonucunda hastane kapasitemiz zorlanmıyor. Yoğun bakım üniteleri ile servislerde yatan Covid-19 hastalarının çoğunluğunu halen yaşlılar ve kronik hastalığı olanlar oluşturuyor. Gençler hasta olsalar da büyüklerine karşı sorumlulukları var. Yeni dönemde virüsün daha ziyade gençler üzerinden yayıldığı biliniyor. Bu nedenle, hem sağlıklı bir eğitim ortamı oluşturmak hem de aile çevrelerini korumak için aşılarını yaptırmalıdırlar.

65 yaş üstünün salgının ilk döneminde kısıtlamalara ciddiyetle uyduğunu hatırlatan Koca, "Şu anda bir kısıtlama bulunmuyor ama risk grubunda olduklarını unutmamalıdırlar. Aşılarını tamamlamaları ise hayati derecede önemlidir. Aşı, eğer tamamlanmamış ise sağlayacağı koruma sınırlıdır" paylaşımında bulundu. 

Koca şöyle devam etti:


Toplum bağışıklığı elde edilene kadar maalesef yayılım devam edecek. Şu an, aşılanma oranının seviyesi aşı olmayanlar için güvence değildir. “Nasılsa başkaları aşı oldu ben olmasam da olur” düşüncesi yanlıştır. Aşı, birinci derecede, aşı olan kişileri koruyor. İkinci doz ve hatırlatma dozu aşılarının zamanı gelen çok sayıda vatandaşımız var. Vakit kaybetmeden aşılarını tamamlamaları gerekmektedir. Bu, önce kendileri sonra tüm toplum için hayati önemde bir davranıştır. Salgınla mücadelede sağlığınız için kararlı ve ısrarcıyız.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU