CHP'li Çakırözer'den Kavala çağrısı: Brunson'ı, Deniz Yücel'i bir telefonla bırakanlar şimdi "bağımsız yargı" diyor

Silivri Cezaevi'nde yaklaşık 4 yıldır tutuklu bulunan Osman Kavala için bir çağrı da TBMM'de yapıldı

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Silivri Cezaevi’nde tutuklu olan Osman Kavala için TBMM'de çağrıda bulundu / Fotoğraf: Independent Türkçe

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Silivri Cezaevi'nde tutuklu sivil toplum örgütü temsilcisi, iş insanı Osman Kavala için TBMM'de çağrıda bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"4 yıldır adalet bekliyor"

Osman Kavala'nın AİHM kararlarına rağmen tutuklu bulunduğuna dikkat çeken Çakırözer, "İş insanı ve sivil toplum örgütü kurucusu Osman Kavala Silivri zindanında tam 4 yıldır adalet bekliyor. Yerel mahkemenin bir beraat, iki tahliye kararı ile Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin tutukluluğunun hak ihlali olduğuna ilişkin kararlarına rağmen kavala 1450 gündür özgürlüğünden, sevdiklerinden  mahrum" dedi.

"AİHM kararları uygulansın, Kavala serbest bırakılsın"

Rahip Brunson ile Deniz Yücel'in serbest bırakılması konusunda yaşananları hatırlatan Çakırözer şöyle konuştu:

"ABD Başkanı Trump arayınca Rahip Brunson'u apar topar bırakıp özel uçakla gönderenler  Alman Başbakanı Merkel arayınca gazeteci Deniz Yücel'i bırakanlar bugün çıkmış bağımsız yargı diyebiliyor. Kendi iktidarlarında AİHM kararlarını Anayasanın üstüne koyan ‘AİHM kararları tüm mahkemelerimizi bağlar yasası' çıkaranlar şimdi AİHM kararlarını uygulamıyor. Kendi mağduriyetleri için, AİHM yolunu kullananlar şimdi AİHM kararlarını uygulayın diyenlere de haddini bil diyorlar. Tamam yabancılar iç işlerimize karışmasın  o zaman biz de ülkemizde hukukun üstünlüğünü hakım kılalım. Kavala davasındaki hukuksuzlukları, hak ihlalerini bitirelim. Hakkındaki AİHM kararına uyarak bir an önce özgürlüğüne kavuşturalım"

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU