Bill Gates, Microsoft'taki bir kadın çalışana "flörtöz" e-postalar göndermeme uyarısı aldığını yalanladı

Gates'in sözcüsü, iddiaların olayla ilgili doğrudan bilgisi olmayan "kaynaklardan gelen yanlış, yeniden ortaya atılan söylentiler" olduğunu ifade etti

Bill Gates'in arkadaşlarına sevgisiz bir evlilik sürdürdüğünü söylediği önceki aylarda ABD basınına yansımıştı (AFP)

Microsoft'un üst düzey yöneticilerinin 2008'de, davranışının uygunsuz olduğunu söyleyerek Bill Gates'ten orta düzey bir kadın çalışana e-posta göndermeyi bırakmasını talep ettiği bildirildi.

Wall Street Journal (WSJ), yeni keşfedilen e-postalarda o dönem evli olan Gates'in "flörtöz" olduğunu ve çalışana uygunsuz teklifte bulunduğunu aktardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Microsoft sözcüsü Frank Shaw, WSJ'ye e-postaların Gates'in 2008'de emekliye ayrılmasından hemen önce şirket tarafından keşfedildiğini ve bir önceki yıl gönderildiğini söyledi.

Shaw, Gates'in kadın çalışana ofis dışında buluşmayı teklif ettiğini söyleyerek "Flörtöz olsalar da alenen cinsel içerikli değillerdi fakat uygunsuz kabul edildiler" dedi.

Gates'in sözcüsü Bridgitt Arnold, WSJ'ye yaptığı yazılı açıklamada iddiaların "doğrudan bilgisi olmayan ve bazı durumlarda da önemli çıkar çatışmaları olan kaynaklardan gelen yanlış, yeniden ortaya atılan söylentiler" olduğunu söyledi.

65 yaşındaki Gates, eski bir Microsoft çalışanıyla ilişkisi olduğunu itiraf ettikten sonra ağustosta 27 yıllık eşi Melinda French Gates'ten boşanma sürecini sonuçlandırmıştı.

Çift, dünyanın en büyük hayır kurumlarından biri olan Bill & Melinda Gates Vakfı'nı yönetmeye devam ediyor.
 

Bill_and_Melinda_Gates (AP).jpg
Bill ve Melinda French Gates'in boşanmadan önce, 2019'da çekilen bir fotoğrafı (AP)


Microsoft'un kurucu ortağı olan Gates, 2000'e kadar CEO olarak çalışmış, 2008'e kadar şirkette çalışmaya devam etmiş ve 2014'e kadar şirketin yönetim kurulu başkanı olarak kalmıştı.

Gates, 2020'ye kadar da yönetim kurulu üyesiydi. Wall Street Journal, Microsoft'un Gates'in 20 yıl önce başka bir kadın çalışanla olan ilişkisini soruşturduğunu ilk kez bu yıl mayısta bildirmişti.

Microsoft'taki yönetim kurulu üyeleri, 2019'da bir kadın çalışan tarafından gönderilen ve kadının, Gates'le aralarında yıllarca süren cinsel bir ilişki olduğunu iddia ettiği bir mektuptan haberdar olunca şirketin milyarder kurucusunun ilişkisine dair soruşturma başlatmıştı.

Gates'in bir sözcüsü milyarderin bir ilişkisi olduğunu kabul etmiş fakat bu ilişkinin "dostça" sona erdiğini ve Gates'in şirketin yönetim kurulundan ayrılma kararıyla ilgisi olmadığını söylemişti.

Gates daha önce gözden düşmüş finansçı Jeffrey Epstein'le buluşmalarından ötürü "pişmanlık" duyduğunu dile getirmişti.

Forbes'un 2021 tarihli 400 Zengin Listesi'ne göre Gates, yaklaşık 134 milyar dolarlık (yaklaşık 1,25 trilyon TL) servetiyle dünyanın en zengin 4. kişisi. Bu, Gates'in son 30 yılda listede yer aldığı en düşük sıralama.

The Independent yorum almak için Microsoft'la irtibata geçti.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU