Microsoft'a yakın kaynaklardan çarpıcı açıklamalar: "Bill Gates’in temiz imajı, reklamdan ibaret"

Gazeteci James Wallace, Gates'in geçmişte çıplak partiler düzenlediğini iddia etmişti

Ünlü milyarder ve eski eşi, Bill ve Melinda Gates Vakfı'ndaki hayırseverlik faaliyetleriyle öne çıkıyordu (Reuters)

Microsoft'a ve Gates çiftine yakın kaynaklar, boşanma haberleriyle gündeme gelen Bill Gates hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Gates'in aslında çalışanlarına kötü davranan, kaba ve çapkın biri olduğu, mevcut imajını ise başarılı reklam çalışmalarına borçlu olduğu iddia edildi.

Bill ve Melinda Gates çifti, 27 yıllık evliliklerini bitirme kararı aldıklarını 3 Mayıs'ta açıklamıştı. Bunun ardından Bill Gates'in çocuk tacizi ve fuhuş ağı kurmakla suçlanıp hüküm giyen Jeffrey Epstein'le kurmuş olduğu yakın ilişkiler yeniden gündeme gelmiş ve ardından Melinda Gates'in boşanma kararını Epstein haberlerinin ilk kez ortaya çıktığı 2019'da aldığı öne sürülmüştü.

Ayrıca bir Microsoft mühendisinin, 2019'da şirketin yönetim kuruluna yazdığı aktarılan bir mektup da gündeme bomba gibi düşmüştü. Mektupta mühendis, Gates'le ilişkisi olduğunu söylüyordu. Bunun ardından Microsoft'un yönetim kurulu tarafından soruşturma başlatmış ve Gates birkaç ay sonra kuruldan istifa etmişti.

Bill Gates adına konuşan bir sözcü ise Gates'in bir Microsoft çalışanıyla "yaklaşık 20 yıl önce dostane bir şekilde sona eren" bir ilişkisi olduğunu söylemişti. Sözcü, Gates'in çalışanlarına kötü davrandığı iddialarının yanlış olduğunu savunmuş ve konunun Gates'in yönetim kurulundan ayrılmasıyla ilgili olmadığını ifade etmişti.

Sözcüsü ayrıca Gates'in Epstein'le " hiçbir iş ortaklığı veya kişisel arkadaşlığı" olmadığını ve ikisi arasındaki görüşmenin hayırseverlik çalışmalarıyla ilgili olduğunu aktarmıştı.

Öte yandan Gates'e ve Microsoft'a yakın bazı kişiler, ünlü milyarder hakkında çıkan bu haberlere şaşırmadıklarını dile getiriyor.

Microsoft yönetim kurulunun eski üyelerinden Maria Klawe, "Bill Gates gibi biri normal davranış kurallarının kendisi için geçerli olmadığını düşünür" diyor.

"Bill herkese eşit bağırırdı"

Businesshala'nın haberine göre Microsoft'ta Gates'le çalışmış 4 kadın, onun asabi biri olduğunu öne sürüyor.

İsminin açıklanmasını istemeyen eski bir şirket yöneticisi, "Bill'le görüşmek bağrışmak için bir fırsattı sadece, bu yüzden kaçınmaya çalışırdım" diyor.

İsmini vermek istemeyen bir diğer eski Microsoft yöneticisi ise Gates'in açık sözlü ve dürüst olduğunu ifade ediyor. Yönetim tarzının bazı çalışanları korkuttuğunu aktaran kaynak, milyarderin açık sözlülüğünü takdir ediyor:

Bill herkese eşit şekilde bağırırdı.

Gates'le özel toplantılarda bulunmuş olan bir başka şirket çalışanı da "Gerçekten nasıl şaka yapılacağını ya da insanlarla nasıl bağlantı kurulacağını bilmiyor" ifadelerini kullanıyor.

Saçınızı beğenmişse sizinle flört etmeye çalıştığı anlamına gelmez. Sadece saçınızı çok beğenmiştir.

Gates'in "çapkın" yönü

1990'larda Gates hakkında iki kitap yazan gazeteci James Wallace, gençken milyarderin, çıplak partiler düzenlediğini iddia etmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Daily Mail'e konuşan Wallace, 65 yaşındaki milyarderin 2010'da Sundance Film Festivali partisinde genç kadınlarla dans ederken görüntülendiğini hatırlatarak, "Bill Gates'in, Melinda Gates'le 27 yıllık evliliğini bitirdikten sonra eski hayatına döneceğini düşünüyorum" demişti.

Businesshala'ya konuşan Wallace'a göre, Melinda da eşinin bu eğilimlerinin farkındaydı. Bu nedenle çift, sevgiliyken bir dönem ayrılmıştı ama 1992'de tekrar bir araya geldi.

Öte yandan çiftin evliliğinin pek de geleneksel olmadığına dair yorumlar var. 1997'de Time dergisi, Gates'in, eski kız arkadaşı ve yazılımcı Ann Winblad'le hala tatillere çıktığını ifade etmişti.

 

Independent Türkçe, Businesshala, Hürriyet, Daily Mail, Time

Derleyen: Çağla Üren

DAHA FAZLA HABER OKU