İYİ Partili Koray Aydın, "siyasi cinayetler" iddialarıyla ilgili savcıya bilgi verdi

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı'nı telefon arayan Aydın 'siyasi cinayetler' ile ilgili elindeki bilgileri paylaştı. Telefon görüşmesi yaklaşık 7 dakika sürdü

Fotoğraf: AA

"Siyasi cinayet" iddiaları sonrası başlatılan soruşturma kapsamında İYİ Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na bilgi verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Halk TV'ye açıklama yapan Avdın'nın danışmanı, savcı Alpaslan Tufan ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirildiğini ve bunun 7 dakika sürdüğünü söyledi. Danışman, Aydın'ın elindeki bilgileri savcı ile paylaştığını söyledi.

CNN Türk muhabiri Arda Erdoğan katıldığı canlı yayında Aydın'ın savcılığa verdiği bilgilere ilişkin şunları aktardı:

Yaklaşık 6-7 dakika sürdü o görüşme. Görüşmede Koray Aydın'a 'Elinizdeki bilgiler nelerdir?' sorusu soruldu. Aydın, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı vekiline anlattı ve çeşitli değerlendirmelerde bulundu. 

Kılıçdaroğlu gündeme getirmişti

İddiaları ilk gündeme getiren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Seçim sürecine ilişkin endişeler var mı?" sorusuna, "Eğer iş belli grupların ellerine silah alıp belli kişileri öldürme yoluna gitmezlerse bir gerilim olmaz. Umarım öyle bir tablo da Türkiye’de yaşanmaz. Siyasi cinayetler... Böyle kaygılarım var" yanıtını vermişti.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın da yaptığı açıklamada “Siyasi suikastler yapılacağı yönünde bizim da aldığımız duyumlar var” demişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU