İngiltere ve Galler'deki doğurganlık oranları son 83 yılın en düşük seviyesinde

Pandemi ve ekonomik zorlukların düşüşte rol oynadığı düşünülüyor

Veriler, doğurganlık oranlarının 5 yıldır düşüşte olduğunu gösterdi (Unsplash)

Birleşik Krallık Ulusal İstatistik Ofisi'nin (Office for National Statistics -ONS) yeni verilerine göre İngiltere ve Galler'de doğum yapan kadın sayısı, kayıtların başladığı 1938'den bu yana en düşük seviyeye geriledi.

ONS'a göre 2020'de toplam doğurganlık oranı kadın başına 1,58 çocuğa kadar düştü.

Bu değer, 2019'dakinden yüzde 4,2 ve şimdiye kadar kaydedilen en düşük doğurganlık oranının görüldüğü 2001'den de yüzde 3,1 daha düşük.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu veriler, doğurganlık oranlarının 5 yıldır aralıksız düşüşte olduğunu gösteriyor.

Veriler ayrıca 2020'deki canlı doğumların yüzde 29,3'ünün Birleşik Krallık (BK) dışında doğan kadınlara ait olduğunu gösterdi. Bu, 1969'dan beri kaydedilen en yüksek değer.

BK dışında doğmuş anne ve babalar arasında en sık görülen doğum yeri Pakistan olurken, ikinci sıradaysa Romanya geldi.

İki ülkeyi Polonya, Hindistan, Bangladeş ve Nijerya takip etti.

ONS verileri ayrıca İngiltere ve Galler'de 2020'de 2 bin 371 ölü doğum olduğunu, bu rakamın 2019'dakinden biraz daha düşük olduğunu ortaya koydu.

Yeni annelerin ortalama yaşı şu anda 30,7 ve bu da 2019'dakiyle aynı oranda. Kadınlar, çocuk sahibi olmaya hayatlarının daha sonraki dönemlerinde devam ettiği için doğurma yaşı 1973'ten beri istikrarlı şekilde artıyor.

BPAS Direktör Yardımcısı Katherine O'Brien, "Bu veriler geç annelik ve daha küçük aile boyutuna yönelik eğilimleri yansıtıyor" dedi.

Kadınların çocuk sahibi olmayı ertelemeyi ve daha küçük aileler kurmayı seçmesinin çeşitli nedenleri var. Bunlar arasında işte ilerleme arzusu, 'annelerin maaşındaki kesinti' hakkında farkındalık ve çocuk yetiştirmenin giderek artan maliyeti yer alıyor.

Pandemi nedeniyle yaşanan zorluklar ve ekonomik belirsizlik, bu eğilimleri hızlandırmış olabilir. Geçen hafta kadınların 'bebek sahibi olmayı unutmaması' için eğitilmesine yönelik saçma çağrılarla karşılaşmıştık. Bu veriler, ebeveyn olmanın ve çocuk yetiştirmenin zor olduğu gerçeğini yansıtıyor.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU