"Olası harekatın" hedeflerinden Tel Rıfat'a havadan broşür atıldı: Kentimizi geri alacağız

Yıllardır bir harekat beklenen Tel Rıfat'a drone ile broşür atan SMO mensupları, kenti geri alacaklarını belirtti

Fotoğraf: Reuters (Arşiv)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Suriye'den yapılan saldırıların kaynağı" diyerek işaret ettiği Tel Rıfat'a harekat planlanırken kente drone ile broşürler atıldı.

Suriye Milli Ordusu'nun attığı Arapça broşürlerde, "Kentimiz PYD/PKK'dan alınacak. Çok geç olmadan güçlerimizle işbirliği yapın" denildi.

Daha önce yapılan askeri harekatlardan önce de hedef bölgelere benzer broşürler atılmıştı.

 

5ebadd44-373a-4159-b65a-d2e8efd71e97.jpeg
SMO'nun drone ile Tel Rıfat'a attığı broşürler / Fotoğraf: Independent Türkçe​​​​​​​

 

Geçtiğimiz hafta 2 özel harekat polisinin şehit olmasıyla sonuçlanan saldırının ardından hükümetten yapılan açıklamalarda saldırıların "bardağı taşırdığı" belirtildi.

Reuters'a konuşan iki üst düzey yetkili, ABD ve Rusya ile yapılan görüşmelerin olumsuz sonuçlanması ihtimaline karşı bir askeri harekat planlandığını bildirdi.

Haberde yetkililerin "Tel Rıfat başta olmak üzere saldırıların gerçekleştiği bölgelerin temizlenmesi gerekiyor" sözleri aktarıldı. 

"Hazırlıkları hızlandırdık"

Independent Türkçe'ye konuşan bir Tel Rıfatlı muhalif yetkili, uzun süredir Tel Rıfat için hazır olduklarını ifade ederek son günlerde bu hazırlıkları hızlandırdıklarını kaydetti. 

Suriye'nin kuzeyinde yüzlerce Tel Rıfatlı silahlı muhalif bulunuyor. 

2016 yılında YPG, IŞİD ve Suriye hükümet güçlerinin eş zamanlı harekatıyla kuşatmaya giren Tel Rıfat'tan 100 bini aşkın sivil ve silah muhalif çıkmıştı.

Kentte Rusya'nın da faaliyetleri bulunuyor. 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU