Nevşin Mengü: Hulusi Akar üzerine spekülasyonlar

"Akar’ın bir aday olarak seçime girmesi durumunda, muhalefetin çıkaracağı herhangi bir aday karşısında şansı olabileceğini düşünmüyorum"

Fotoğraf: AA

Gazeteci Nevşin Mengü, ORC Araştırma Başkanı Mehmet Pösteki ile yaptığı görüşmeyi yazdı. Buna göre Pösteki, “Erdoğan’ın 2023’te aday olmaması” durumuna dair bir senaryoda Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın AK Parti kulislerinde en sık telaffuz edilen isim olduğunu söyledi.

Mengü, yetkinport.com’da yer alan köşe yazısında DW Türkçe’de Pösteki ile yaptığı görüşmeden detaylar aktardı.

Yazıya göre ORC’nin 13-29 Eylül tarihleri arasında 13 bin 650 kişiye sorularak gerçekleştirilen anket sonuçları şöyle çıktı:

AK Parti %31,9, CHP %25,9, İYİ Parti %13,1, MHP %9,4, HDP %8,1, DEVA %4,7 ve Gelecek %2,9.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Mengü, yazısının devamında Pösteki’nin Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile ilgili yaptığı bir yoruma yer verdi. Yazının ilgili kısmı şöyle:

Tüm söyleşinin en çarpıcı kısmı, Pösteki’nin “Erdoğan herhangi bir nedenle 2023 seçimleri için aday olmazsa kim olur?” sorusuna verdiği yanıt oldu. Ben Abdullah Gül gibi bir isim beklerken, Mehmet Pösteki AKP kulislerinde en çok Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın adının geçtiğini söyledi.
Pösteki, Suriye, Libya, Azerbaycan operasyonlarından sonra Akar’ın adının öne çıktığını, tabanda güven ve takdir kazandığını söylüyor. Herhalde Akar, Erdoğan’ın aday olmak istememesi, ya da olamaması durumunda, partiyi değil de devleti temsil edecek, parlamenter sisteme olası bir dönüş durumunda siyaset üstü olabilecek bir figür gibi görülüyor. Askeri vesayeti bitirme sözüyle iktidara gelen AKP’nin Erdoğan olmayacaksa Akar olsun noktasına gelmesi de (eğer gerçekten öyleyse) hayli düşündürücü, ya da hatta eğitici diyelim.

Akar’ın adı daha önce başka araştırmalarda da AKP içinde yıldızı yükselen isimler arasında gösterilmişti. Pösteki gerçi Erdoğan’ın aday olacağını, olmaması ihtimalinin çok düşük olduğunu da söylüyor. Zaten Akar’ın bir aday olarak seçime girmesi durumunda, muhalefetin çıkaracağı herhangi bir aday karşısında şansı olabileceğini düşünmüyorum.

 

yetkinport.com, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU