Bahçeli: HDP'nin kapatılması anaların yüreğine su serpecektir

Konuşmasında HDP'ye yönelik eleştirilerde bulunan Bahçeli, "HDP'nin ön kapısından giren arkadan terörist kamuflajı giyerek çıkmaktadır. HDP terörizmin siyasi organizasyonudur" dedi

Fotoğraf: AA

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Türkiye’nin Asli Gücü Analar Bacılar Kurultayı"na katılarak açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında HDP'ye yönelik eleştirilerde bulunan Bahçeli, "HDP, PKK'nın ikmal organıdır. HDP eşittir PKK'dır. HDP terörist sevk zincirin ilk halkasıdır. HDP'nin ön kapısından giren arkadan terörist kamuflajı giyerek çıkmaktadır. HDP terörizmin siyasi organizasyonudur. Kimse aklımızla alay etmesin. HDP ile ortaklık PKK ile ortaklıktır" dedi.

"Anların nefesi PKK'nın ensesindir" diyen Bahçeli şöyle devam etti:

HDP'nin kapatılması anaların yüreğine su serpecektir. Bunlar çocuk kaçakçısıdır, uyuşturucu kaçakçısıdır. HDP-PKK varsa milli geleceğimiz ekonomimiz güvenceden mahrumdur. Geldiğimiz noktada teröristlerin ne yatacak yeri ne de kaçacak bir yeri kalmamıştır. Adaletin önüne hesap vereceklerdir. Buna yanaşmayacaklarsa kahramanlarımızın helal kurşunları bunları devirecektir. Türk milletinin sabrını zorlamasınlar. 

"Teröristlere silah vermek utanç verici bir suçtur"

ABD'nin PKK'ya silah yardımı yaptığını söyleyen Bahçeli, Başkan Joe Biden yönetimine de seslenerek, "Biden yönetimi bize göre bir karar vermelidir. ABD terör örgütleri ile mi yoksa Türkiye ile mi müttefiktir? ABD yönetimi dost mu düşman mıdır?" ifadelerini kullandı.

Bahçeli, terör örgütüne silah vermenin utanç verici bir suç olduğunu da vurgulayarak, "Toprağa bir girsek mi dünyaya bin geliriz. Yine de teslim olmayız, pes etmeyiz. Bu davaya bağlıyız. Bu davayı bayrak gibi taşıyacağız. Tehdit yoğundur, hava kurşun gibi ağırdır. Türkiye'yi etkisizleştirme çabasındalar ama başaramayacaklar. Millet bir olur aşılmaz güç olur zalimlerle mücadele eder" diye konuştu.

"Annelerine koşun, düşmandan kurtulun"

Bahçeli konuşmasında, Diyabarkır annelerinden de bahsederek, "Bugüne kadar Diyarbakır annelerini ziyaret etmedim. Herhangi bir heyet de göndermedim. Annelerin meşru eylemlerini yakından takip ettim. Yaptıklarını doğru buldum. Annelerin sesi her yerde çınlamaktadır" ifadelerini kullandı.

PKK mensuplarına teslim olma çağrısında bulunan Bahçeli, "Şu anda dağda veya bir başka yerde terörün elinde bulunanlara diyorum ki oradan bir an önce kurtulun. Annelerinize koşun. Anneleriniz sizleri bekliyor. Gelin düşmandan yakanızı kurtarın" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU