Yeni Şafak yazarı: Vekillere çağrımdır; Genel Kurul’da Vergi Kanunu’na bir madde daha ekleyin, fakir fukara sevinsin

“Komisyonda kabul edilen yasa teklifini milletin yüzünü güldürecek şekilde daha da güçlendirin”

Fotoğraf: AA

Yeni Şafak yazarı Hasan Öztürk, “fakir fukara” şeklinde tanımladığı bazı vatandaşlar için milletvekillerine çağrı yaptı. Öztürk, “bu dönemde pozitif ayrımcılık yapılması gerekenlere” ödenmek üzere “bu dönemde zenginleşenlere bir defalığa mahsus ek vergi” önerdiğini söyledi.

Hasan Öztürk, 28 Eylül’de kaleme aldığı köşe yazısında “zenginlerden geçici süre ile Varlık Vergisi alınması gerektiğini” söylediğini hatırlattı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

1990'lı yıllarda çıkartılan "Özeil İletişim Vergisi"ni anımsatan Öztürk, “Benzer bir verginin getirilmesini ve kesinlikle asgari ücretlilerin, dar gelirlilerin, küçük esnafın dışarıda tutulması gerektiğini dillendirmiştik” dedi ve şunları yazdı:

Önceki gün, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen teklifle; çiftçiye vergi indirimi, cirosu 240 bin TL’nin altındaki (yani aylık cirosu 20 bin TL’nin altındaki) 850 bin küçük esnafa vergi muafiyeti, getiriliyor. Teklif yakın zamanda Genel Kurul’a gelecek.

Milletvekillerine bir önerim var. Plan ve Bütçe’de kabul edilen teklife siz de bir katkı verin. “Bu dönemde pozitif ayrımcılık yapılması gerekenlere” ödenmek üzere “Bu dönemde zenginleşenlere bir defalığa mahsus ek vergi” getirin. Komisyonda kabul edilen yasa teklifini milletin yüzünü güldürecek şekilde daha da güçlendirin. Olmaz mı?

 

Yeni Şafak, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU