Bahçeli: İstanbul kukla isimlere teslim edilemez, sandıktan VIP hayranı aday değil Yıldırım çıkacak

MHP Genel Başkanı İstanbul seçimleri, Ankara-Washington arasındaki S-400 krizi ve Türkiye'nin kredi notunun düşürülmesiyle ilgili konuştu

Fotoğraf: AA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İstanbul'da sivil toplum kuruluşları, meslek odaları ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi.

Bahçeli 23 Haziran'da düzenlenecek İstanbul seçimleriyle ilgili konuştu.

MHP lideri, İstanbul'un vasfı olmayan kişilere teslim edilemeyeceğini belirtti:

İstanbul, kukla ve proje isimlere teslim edilemeyecek kadar önemli bir kenttir. Hiçbir vasfı olmayanlara, İstanbul'un kaderiyle oynayanlara sonuna kadar direneceğiz.  8 gün sonra devletin valisine küfreden, mazbata meraklısı ünvan gaspçısı, VIP hayranı, özel uçaklarla gezen ne idüğü belirsiz gezen aday değil Binali Yıldırım sandıktan çıkacaktır. İnşallah İstanbul ehline emanet edilecektir.  İstanbul'u yabancı zihniyete kurban vermek akıl dışıdır. Dikkatli, donanımlı, uyanık olmalıyız. Temkinli, tedbirli, cüretkar olmalı, tuzaklara duvar örmeliyiz.  PKK ile, FETÖ ile, zulme bekçilik yapan işbirlikçiler ile bir araya gelmekten rahatsız olanlar İstanbul'u bırakamazlar. İstanbul kazanılırsa Türkiye çevresindeki çemberi yaracaktır.

Bahçeli, Türkiye ve İstanbul'un 96 yıl içinde büyük aşama kaydettiğini belirtti: 

1923'te umutlarımız kırıktı, Türk milleti savaş yorgunuydu. Artık öyle bir noktaya gelindi ki; denizin altına tüneller açıldı. Marmaray, metro ağları, 3. köprü yeni bir dönemin miladı oldu. İstanbul'da yeni bir çağın ayak sesleri hissedilmeye başlanmıştır. 96 yılda oluşan aşama hayranlık vericidir. Ümitleri kabartıcı hizmet kervanının sürmesi, Binali Yıldırım ile bunun devamı samimi temennimdir. Tarihte hiçbir zafer ucuz fiyata alınmamıştır. Karşılaştığımız güçlükler hedeflediğimiz başarının süsleridir. Türkiye'nin bugünkü haline bakarak felaket tellallığı yapanlar, samimi değillerdir.

MHP lideri ekonomi ve dış politikayla ilgili de konuştu, hem Türkiye'nin Rusya'dan S-400 alımıyla ilgili son dönemde ABD ile yaşanan krize değindi hem Türkiye'nin kredi notunu düşüren kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'i eleştirdi:

Trump dünya için güvenlik tehdidi haline gelmiştir.  Dünya üzerinde korumacılık duvarları yükselmektedir.  Dünya güvensizliğe teslim edilmiştir. Ortadoğu'dan sonra yeni güç mücadelesinin adresi Pasifik olmuştur.  Çin'in yükselişi sonrası, doların irtifa kaybı alarm zillerinin çalınmasına neden olmuştur. Haziran ayı sonunda G-20 liderler zirvesi daha önem kazanmıştır. Hiçbir muasır unsurun tehdidi Türkiye'ye sökmeyecektir. Türkiye ekonomisine saldırılar, S-400 saldırıları, mektup anarşisi, dövizle oynamalar, ekonominin can damarı olan reel sektörü kundaklamak için planlanmıştır.  Kredi ve derecelendirme kuruluşu Moody's Türkiye'nin notunu siyaseten ve haksız yere indirmiştir. Ülkemiz çok ciddi bir ekonomik kuşatma altındadır. Türkiye kambiyo rejimi üzerinde mutlaka çalışmalıdır.

Bahçeli, 2019'un ilk çeyreğinde ekonominin daraldığını anımsatıp Türkiye'nin teknik olarak resesyondan çıktığını söyledi, CHP'nin mevcut ekonomik durumdan siyasi çıkar sağlamaya çalıştığını belirtti:

CHP ve tetikçilerinin; döviz artınca, işssizlik yükselince yüzleri gülmektedir. Enflasyon canavarı başını kaldırdı mı CHP'den daha mutlusu yoktur. İç ve dış borçlar arttığında havaya uçmaktadırlar. Yeter ki; siyaseten kazansınlar. Onlar böyle bir anlayış içindedir.

"Mitil" tartışması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İstanbul seçimleri ile ilgili yaptığı açıklamada seçim gününe kadar İstanbul’da bulunacağını, karargahlarını İstanbul’a kuracaklarını, İstanbul’a mitili atacağını söylemişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

MHP lideri yine "mitil" sözcüğünü kullandı. Mitili soranların can havliyle aramaya devam etmeleri gerektiğini söyledi, "Mitil İstanbul'dadır. Onların fitilini ise Kandil ve Pensilvanya çoktan tutuşturmuştur." yorumu yaptı.

Bahçeli'nin açıklamasında kullandığı "mitili atmak" ifadesi TDK'da "Bir yere yapışıp kalmak, kurulmak, kalkmamak" anlamına geliyor.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU