Barcelona Teknik Direktörü Koeman: Messi antrenmanlarda tam bir tirandı

Koeman, yoğunluğu ve yeteneği sebebiyle forvet için "normal değil" dedi

(Reuters)

Barcelona Teknik Direktörü Ronald Koeman, Lionel Messi'nin kulüp antrenmanlarında "tiran" ve "normal dışı" olduğunu söyledi.

Katalan kulübünde geçen yaz görevi devralan Koeman, Arjantinli yıldız Paris Saint-Germain'e katılmak üzere kulüpten ayrılmadan önce Messi'yle bir yıl çalışmıştı.

Southampton ve Everton'ın Hollandalı eski teknik direktörü, Ballon d'Or'u (Avrupa'da Yılın Futbolcusu Ödülü) 6 kez kazanan oyuncunun yeteneğinin gayet farkında olmasına rağmen Koeman Nou Camp'ta göreve başladıktan sonra Messi'nin antrenmanlardaki yoğunluğu karşısında da şaşkına döndüğünü söyledi.

Voetbal International'a yaptığı açıklamada Koeman, "Onun ne kadar iyi olduğunu biliyorum ama bunu her gün yakından görmek de güzeldi" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bir futbolcuya durumun farkına varma, topu prese alma, top hızı ve bitiricilik hakkında öğretmek istediğiniz her şey... Messi'de her şey 10 numara. Normal değil, normal değil!

Tabii ki etrafında iyi oyuncular da vardı ama farkı o yaratıyordu. Messi sayesinde herkes olduğundan daha iyi görünüyor. Bu bir eleştiri değil, bir gözlem.

Antrenman sırasında bitiricilik çalışması yaptığımızda, bazen kolay toplara vurmaya başlayan, biraz oyalanan oyuncular olurdu. Ama Messi'de her şey güm, güm, güm, güm diye gitti. Asla gösteriş yapmaz, her şey işlevsel. Her zaman her şeyi kazanmak isterdi.

Antrenmandan önce her zaman bir rondo oynarız. Top yaklaşık 20 kez dönerse, ortadaki oyuncuların fazladan bir turu daha olur. Bu arka arkaya üç kez olduğundaysa, oyuncular iki sıra oluşturacak şekilde dizilir ve ortadaki iki kişi aradan yürüyüp bunların başına hafifçe vurur.

Messi'ye bunu hiç yaşayıp yaşamadığını sordum. 'Evet, bir kere' dedi. Onlarca yıl boyunca. Messi'yle beraberken yaşlı oyuncular gençlere karşı hiçbir antrenmanı kaybetmedi. Sadece bir kez kaybetmişlerdi ve Messi de bir hafta boyunca buna çok kızmıştı. Gerçekten, bir tiran.

Messi, kulübün mali sıkıntıya düşüp yeni bir sözleşme üzerinde anlaşmaya varılmasına karşın Arjantinliyi elinde tutamamasının ardından, bu yaz Barcelona'dan ayrılarak PSG'ye transfer olmuştu. Ailesinin 2001'de Katalonya'ya taşınmasından bu yana Messi ve kulüp arasında süren 20 yıllık ilişki de böylece sona ermişti.

PSG formasıyla henüz sayı bulamayan forvet, Mauricio Pochettino'nun pazar günü Lyon'a karşı kazandığı galibiyette dizinden sakatlanmıştı.

Öte yandan Barcelona, La Liga'da yenilmezliğini korusa da Şampiyonlar Ligi grup açılış maçında Bayern Münih karşısında farkla yenilmişti.

Ayrıca Barcelona, pazartesi günü deplasman takımı Granada karşısında bir puan almak için Ronald Araujo'nun son dakikada eşitliği sağlayacak golüne ihtiyaç duymuştu.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/sport

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU